O echipă din România analizează posibilitatea să joace meciurile de acasă în Bulgaria

SSC Farul Constanţa a promovat în premieră, în această vară, în Liga 2, competiție transmisă de Digi Sport, însă din cauza situaţiei dificile în care se află stadionul Farul, echipa suporterilor constănțeni vrea să joace meciurile de acasă în Bulgaria, la Balcik. O variantă şocantă, care însă nu va putea fi pusă în practică, deoarece ROAF-ul interzice unei echipe româneşti să organizeze meciuri în altă ţară.

07 aug. 2018, 13:34
O echipă din România analizează posibilitatea să joace meciurile de acasă în Bulgaria

SSC Farul a început în forţa sezonul din Liga 2, cu o victorie la scor, 4-1, în faţa lui ACS Politehnica Timişoara, toate golurile fiind marcate de nimeni altul decât fiul fostului tehnician al echipei care a reuşit promovarea, Petre Grigoraş, scrie digisport.ro. Fiul antrenorului Grigoraș, Alexandru, a izbutit un poker încă din primul meci, însă suporterii nu îşi trăiesc pe deplin mulţumirea, pentru că echipa are mari probleme în a-şi găsi un stadion pe care să îşi poată juca în mod constant partidele de acasă.

Citeşte şi Gest URIAŞ al lui GICĂ HAGI. I-a salvat în ultimul moment pe cei care L-AU ÎNJURAT: „Totul va fi GRATIS!”

Cu cinci zile înaintea primei partide a avut loc o inspecţie la stadion şi clubul nu a primit aprobarea de a organiza meciul cu ACS Poli. Salvarea a venit de la Gică Hagi, care i-a primit pentru un meci la Ovidiu, acolo unde s-a disputat întâlnirea cu bănăţenii.

Problema nu este însă rezolvată şi Emanuela Gavrilă, cea care a preluat clubul, s-a gândit la varianta de a juca meciurile de acasă la Balcik, în Bulgaria.

„Avem o listă cu câteva stadioane unde am putea juca următoarele partide de campionat. O soluţie este şi Balcik, în Bulgaria. Acolo nu vom avea probleme cu politicul. Nu este o glumă, este o discuție pe care am avut-o în vestiar. Sunt mai multe variante, dar vă asigur că vom juca undeva. Nu dorm noaptea din această cauză…”, a spus Emanuela Gavrilă, la Sport Total FM.

Capitolul 1, articolul 1, punctul 8 (f) din ROAF precizează însă următoarele:

„Odată cu cererea de afiliere se depun următoarele documente:

o declaraţie, prin care se obligă să joace toate meciurile oficiale de pe teren propriu pe teritoriul României”.

Etapa viitoare, SSC Farul va merge la UTA Arad, pentru unul dintre cele mai interesante dueluri ale rundei a doua, deplasarea urmând a fi parcursă cu trenul.