O educatoare a snopit în bătaie un copil pentru că a făcut pipi în pantaloni

N-ai crede ca un copil bolnav, abandonat de propria mama inca de la nastere, poate fi tratat cu atata cruzime intr-o institutie de ocrotire a statului. Cel care a indraznit sa procedeze astfel este platit din banii iesenilor pentru a-i ajuta pe acesti copii institutionalizati si sub nicio forma sa-i abuzeze.

22 apr. 2015, 11:01
O educatoare a snopit în bătaie un copil pentru că a făcut pipi în pantaloni

Angajata centrului de plasament care a lovit cu bestialitate un pusti bolnav este la randul ei mama, scrie bzi.ro. Cu atat mai mult aceasta educatoare ar fi trebuit sa se gandeasca inainte de a ridica bata asupra acestui copil care sufera de tuberculoza osoasa. Numai el stie ce chinuri a indurat din cauza bolii, baietelul fiind internat in repetate randuri la spital, uneori luni intregi.

Citeşte şi Un EDUCATOR din Braşov, ARESTAT preventiv după ce a abuzat sexual mai mulţi minori

Copilasul a fost batut pentru ca este bolnav

Saptamana trecuta, Victoras, elev in clasa a IV-a, a fost lovit cu cruzime de educatoarea Dana Pintilie. Copilul a fost batut cu o coada de matura, loviturile lasandu-i urme adanci pe corp. Totul s-a intamplat saptamana trecuta, in Centrul de plasament C.A. Rosetti din Iasi. Baietelul a aratat unor colegi vanataile de pe corp si le-a spus ca a fost batut de educatoarea Dana Pintilie. Unul dintre copii a spus superiorilor ce a patit Victoras. Educatoarea s-a enervat ca baietelul a „facut pipi pe el” si l-a lovit fara mila. Pe langa boala grea de care sufera, copilul are si enurezis, adica „face pipi pe el”. Victoras scapa involuntar urina si aceasta afectiune ar fi putut fi tratata daca ar fi fost dus la un medic. Tot educatoarea avea obligatia sa anunte asistentul medical sau medicul centrului ca baietelul are o problema de sanatate. Din informatiile detinute nu este prima oara cand Dana Pintilie bate copiii din centru. De altfel, se pare ca nu este singura angajata care a abuzat fizic acesti copii bolnavi si abandonati de parinti.

Citeşte şi S-a deschis prima GRĂDINIŢĂ pentru COPII ALERGICI

Educatoarea se contrazice

Conducerea Centrului de Plasament C.A. Rosetti a discutat cu educatoarea Pintilie si a sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din Iasi. In prezent, comisia de disciplina de la DGASPC Iasi efectueaza o ancheta. In fata conducerii de la centru educatoarea Dana Pintilie a recunoscut ca a lovit copilul, dar a negat acest lucru in fata comisiei de disciplina de la directie. „Este o ancheta disciplinara in desfasurare. In prima declaratie pe care a dat-o la centru, doamna educatoare a recunoscut ca a aplicat o corectie fizica acelui copil. In fata comisiei de disciplina de la Directie, doamna educatoare a spus ca baiatul s-a lovit cu para de la dus. Se contrazice singura. Directia a fost sesizata de conducerea Centrului de plasament. Copilul a ajus la centru la varsta de un an si sufera de deficienta mintala si tuberculoza osoasa. Mama locuieste in comuna ieseana Tibanesti. Ancheta este in desfasurare, membrii comisiei urmand sa discute cu toti factorii implicati. Daca va fi gasita vinovata, doamna educatoare risca sanctiuni de la mustrare si se poate ajunge pana la desfacerea contractului de munca. In momentul de fata nu stiu daca doamna educatoare a mai fost sanctionata disciplinar”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant la DGASPC Iasi. Pana la finalizarea anchetei educatoarea Dana Pintilie continua sa vina la serviciu.