O educatoare din Buzău a murit brusc în grădinița unde profesa. Avea doar 46 de ani

Tragedie la grădinița din comuna Ghergheasa, județul Buzău. O educatoare în vârstă de 46 de ani a murit vineri dimineață, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. Colegii și apropiații sunt în stare de șoc.

12 nov. 2023, 14:44
O educatoare din Buzău a murit brusc în grădinița unde profesa. Avea doar 46 de ani

O educatoare din Buzău a murit după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral. Din primele informații, o îngrijitoare ar fi ajutat-o să iasă din clasă și a sunat la 112.

Educatoarea avea 46 de ani și lucra de peste 20 de ani la grădinița din Ghergheasa, Buzău. Colegii spun că era un profesor dedicat, care îşi iubea copiii de la clasă.

Tragedia a avut loc înainte ca cei mici să fie aduşi la grădiniţă. Educatoarei i s-a făcut rău, a ieşit din clasă şi s-a prăbuşit pe podea. Colegii ei au sunat la 112, însă echipajul venit la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru ea și i-au declarat decesul.

EXCLUSIV Daniel Baciu: „Noua lege a pensiilor rezolvă inechităţi, unele pensii se dublează. În decembrie, pensiile se plătesc anticipat, nu o să întârzie”
Femeia suferea de câțiva ani de o boală care îi afecta rinichii, de aceea mergea regulat la spital pentru dializă.

Cu puțin timp înainte ca preșcolarii să ajungă la grădiniță, Mariei Vâlcu i s-a făcut rău. Femeia de serviciu a ajutat-o să iasă din sala de clasă, însă afară s-a prăbușit. Colegii au chemat salvarea, dar la sosirea echipajului medical nu mai rămăsese nimic de făcut.

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, despre principalele schimbări aduse la Legea pensiilor: „Înlăturăm toate inechitățile acumulate de-a lungul timpului”

Au urmat manevrele de resuscitare impuse de protocolul medical, însă femeia nu a mai putut fi readusă la viață. Având în vedere istoricul de afecțiuni, medicii au decis ca trupul neînsuflețit să nu mai fie transferat la morga SML.

Cel mai probabil, femeia a suferit un accident vascular cerebral, care i-a fost fatal. Colegii de cancelarie și toți cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: Colectivul Școlii Ghergheasa regretă enorm trecerea în neființă a doamnei Vâlcu Maria Mirela, cadru didactic titular, om cu o experiență desebită în învățământ, devotată copiilor și meseriei, prieten adevărat și om de bază al școlii”, a transmis prof. Claudia Burlacu, directoarea Școlii Gimnaziale Ghergheasa. Maria Mirela Vâlcu era căsătorită și avea o fiică în vârstă de 21 de ani.

Dumnezeu să o odihnească în pace!