O educatoare din Timiş, trimisă în judecată în cazul unui copil muşcat de câini

O educatoare de la grădiniţa din localitatea Checea, judeţul Timiş, a fost trimisă în judecată. Aceasta este acuzată de vătămare corporală gravă din culpă, după ce, în ianuarie 2012, un copil pe care îl avea în grijă a ieşit singur din unitate şi a ajuns pe o propriete privată, unde a fost muşcat de câini.

04 oct. 2013, 10:36
O educatoare din Timiş, trimisă în judecată în cazul unui copil muşcat de câini

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Timişoara au trimis-o în judecată pe educatoarea Violeta Catiţa Simonescu, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, scrie Mediafax.

Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Judecătoriei Timişoara.

Potrivit procurorilor, în 20 ianuarie 2012, Violeta Catiţa Simonescu, educatoare la o grădiniţă cu program normal din localitatea Checea, judeţul Timiş, „nu şi-a îndeplinit obligaţia de supraveghere a părţii vătămate D.B.G., ceea ce a determinat părăsirea grădiniţei de către aceasta şi pătrunderea, fără drept, pe o proprietate privată protejată de câini, unde a fost atacat de aceştia”.

Copilul muşcat de câini a suferit multiple leziuni, care i-au pus în pericol viaţa.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Mădălina Mezdrea, declara atunci că poliţiştii au fost sesizaţi de educatoarele grădiniţei din Checea despre faptul că un copil de şase ani a dispărut.

Potrivit sursei citate, copilul trebuia să fie luat de bunica lui de la grădiniţă, însă aceasta a întârziat, iar într-un moment în care educatoarele pregăteau ceilalţi copii pentru a fi luaţi de părinţi, acesta a dispărut.

Copilul a fost găsit imediat după apelul făcut la 112, de către un paznic al unei ferme agricole, care a observat că acesta fusese muşcat de o haită de câini. Acesta a fost dus atunci de urgenţă la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde a fost operat.

Citeşte şi Maidanezii au atacat şi la Craiova. Un copil a fost muşcat de cap, câinele a fost ascuns de o familie