O elevă a unui liceu teologic din Roman s-a sinucis. Fata avea 16 ani

O adolescentă de 16 ani, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teologic Ortodox Episcop Melchisedec Ştefănescu din Roman, şi-a pus capăt zilelor. Din primele informaţii, fata ar fi suferit de depresie.

22 mart. 2021, 17:30
O elevă a unui liceu teologic din Roman s-a sinucis. Fata avea 16 ani
Tânără depresivă. Sursă FOTO: time.com

O elevă a unui liceu teologic din Roman s-a sinucis. Aceasta a fost găsită spânzurată în casa părintească din satul Bătrâneşti, comuna Icuşeşti, judeţul Neamţ, informează Monitorul de Neamţ. Adolescenta nu a lăsat niciun mesaj de adio, însă cele mai recente postări ale sale de pe Facebook dau de înţeles că fata suferea din dragoste.

O elevă a unui liceu teologic din Roman s-a sinucis

Cu doar o zi înainte de a-şi pune capăt zilelor, tânăra postase pe Facebook următorul text: „Nu lăsaţi pe alţii să vă spună cum să vă trăiţi viaţa!”. O prietenă i-a făcut următoarea observaţie: „Oricâte certuri sunt între voi sunteţi de nedespărţit”.

Ancheta demarată de poliţişti se bazează, în acest moment, doar pe supoziţii.

Eleva locuia cu părinţii, dar stătea şi la bunicii paterni mai cu seamă atunci când avea ore online deoarece aceştia aveau semnal mai bun la internet. Adolescenta le-a spus bunicilor că vrea să meargă acasă la părinţi să facă curăţenie. Pentru că fata întârzia la masă, bunica i-a zis fiului ei, tatălui fetei, să meargă să o cheme. Tatăl și-a găsit fiica fără viaţă, atârnând într-o funie legată de un cui.

Era un copil normal, pe care l-am cunoscut încă din  şcoala gimnazială. Eu am fost şi bibliotecară. Venea des să împrumute cărţi. E de neînţeles ce s-a întâmplat, pentru că adolescenta nu a lăsat  niciun bilet de adio. Poliţiştii i-au ridicat telefonul mobil, pentru a căuta indicii privitoare la gestul ei, de neînţeles. Poştaşul mi-a povestit că, în urmă cu două zile, i-a dus alocaţia şi era zâmbitoare, glumea“, a declarat Elena Cozma, asistent social la Primăria Icuşeşti, potrivit sursei citate.

Citeste si Andreea Moldovan, apel către toate şcolile din România. „Să se testeze elevii, altfel ajungem în situații tragice!”

La rândul său, directorul liceului la care învăţa fata are numai cuvinte de laudă la adresa ei.

Era un copil extraordinar, o adolescentă plină de viaţă. Am rămas cu toţii surprinşi de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Nu ne-am gândit că, în câteva luni de cînd nu ne-am văzut cu elevii, faţă în faţă, lucrurile pot lua asemenea întorsături dramatice. Am fost la Bătrâneşti pentru a sprijni familia în aceste momente dramatice nu numai cu un mic ajutor material, strâns de la cadrele didactice, ci mai mult pentru a încerca să-i sprijinim moral. Am găsit o familie devastată de tragedie. Am încercat să îi îmbărbătăm, atât cât se poate în asemenea situaţii tragice. E cu neputinţă şi pentru familie, şi pentru noi să găsim o explicaţie a gestului acestei adolescente ajunsă în acest dezechilibru psihic, care a determinat-o să-şi ia zilele“  a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, directorul liceului teologic.