O elevă din Bacău a anuntat ca joacă „Balena albastră” şi ca mai are 49 de zile de trăit FOTO

Jocul cu moartea devine din ce in ce mai serios pentru tinerii din Romania. O eleva din Bacau si-a anuntat prietenii ca mai are exact 49 de zile de trait.

31 mart. 2017, 08:58

O tanara din Bacau si-a anuntat prietenii de pe contul de socializare ca a intrat in teribilul joc „Balena albastra” si ca mai are doar 49 de zile pana cand se va sinucide, scrie stirilekanald.ro. Loredana s-a interesat in urma cu cateva zile despre cum ar putea lua legatura cu cei care organizeaza jocul, dupa care a confirmat ca s-a inscris si ca a trecut de primul nivel. „Te sinucizi?”, a intrebat-o un prieten. „Yeap”, i-a raspuns tanara. „Stiu ce e, deja am trecut de primul „level”, acum mai am 49 de zile”.

Citeşte şi BALENA ALBASTRA atrage tot mai mulţi adepţi. Şase copii din Dâmboviţa au accesat jocul, cel mai mic are 9 ani

In urmatoarea postare, tanara si-a oripilat prietenii cu o fotografie in care parea ca si-a desenat o balena cu propriul sange dintr-o rana pe care si-a provocat-o singura, la nivelul incheieturii mainii. Acum doua zile, fata a anuntat din nou ca mai are 49 de zile si „se rezolva tot”. „Sa nu spui ca joci Balena Albastra!”, ii spune o prietena. „Ce crezi, da!”, ii raspunde fata. „Nu te juca, tu, ca e cel mai rau joc. Iti faci rau singura, fraiero”, ii mai spune prietena. „Ei, lasa ca nu sunt ca prostii aia sa fac ce zice”, ii raspunde tanara. Cazul a fost raportat de un cititor al site-ului stirilekanald.ro, iar reporterii nostri au transmis informatia mai departe, catre Politia Romana. Cazul va fi preluat de Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate, care in mod normal cerceteaza astfel de aceste situatii. 

In acest moment, nu exista nici un caz oficial de victima a jocului „Balena albastra” in Romania, conform reprezentantilor Politiei Romane. Cu toate acestea, autoritatile trateaza foarte serios fiecare sesizare si au demarat in scolile din tara un program national de prevenire, care se desfasoara pe mai multe „paliere”, conform inspectorului Georgian Dragan, purtator de cuvant al IGPR. „Ne adresam parintilor cu recomandarea de a-si petrece mai mult timp alaturi de copiii lor, mai ales cand ajung la varsta la care acestia simt nevoia unui grup de apartenenta. In cazul in care nu-l gasesc in viata reala, apeleaza la mediul online. Am avut cazuri in care tinerii au fost atrasi in traficul de persoane sau in anturaje in care se consuma alcool sau droguri. De asemenea, recomandarea pentru profesori este sa urmareasca comportamentul elevilor si daca observa schimbari de atitudine sa anunte familia si apoi organele de ordine. Nu in ultimul rand, ne adresam adolescentilor sa nu se lase atrasi in jocuri si sa nu asculte de „mentori”. De asemenea, sa raporteze daca vad schimbari la cei din jur, la prieteni”, a declarat insp. Georgian Dragan.

Citeşte şi Carmen Dan, despre „Balena albastră”: Mă îngrijorează extraordinar de tare acest fenomen

Identitatea tinerei, mai ales ca exista sanse ca totul sa fie doar o farsa facuta de aceasta pentru a-si impresiona amicii. Chiar si asa, astfel de manifestari sunt extrem de nocive pentru ca pot influenta si comportamentul altor tineri dornici sa vada „cu ce se mananca” un astfel de joc.