O elevă din Iaşi acuză un profesor că a agresat-o sexual. Fata l-a înregistrat pe dascăl cum îi făcea avansuri VIDEO

Acuzații grave, la adresa unui cadru didactic, din județul Iași. O elevă susţine că ar fi agresat-o sexual. profesorul a mai fost sancționat în 2014 pentru o abatere. Prima anchetă pentru acuzaţiile de acum a fost începută de conducerea şcolii.    

31 mart. 2017, 13:58

Eleva are 18 ani și studiază la liceul Mihail Sadoveanu din Pașcani, scrie stiri.tvr.ro. Tânăra este din Republica Moldova și locuiește în căminul liceului.

Citeşte şi Sex în sala de clasă. O elevă de 15 ani spune că a fost violată de un coleg

Susține că acum patru zile a fost sunată de către profesorul de sport care o invită în oraș. I-ar fi promis cadouri și chiar bani dacă acceptă să aibă o relație cu el. Fata l-a refuzat, şi a înregistrat dialogul. A dus apoi proba la dirigintă.

Conducerea școlii a anunțat poliția, iar profesorul a fost confruntat cu eleva. În timpul discuției el a negat tot. Dar profesorul nu este la prima abatere.

În urmă cu trei ani a fost sancționat cu avertisment pentru comportament deviant în fata elevilor. S-a dovedit că i-a înjurat la ore.

Contactat telefonic, profesorul Angheluş nu recunoaşte acuzaţiile, scrie newspascani.com. Acesta a declarat că întradevăr a contactat-o pe elevă prin telefon, dar nu ştia că este elevă a şcolii. Mai mult, conform declaraţiilor acestuia, profesorul afirmă că totul ar fi de fapt o înscenare. El afirmă şi faptul că acuzaţia că ar fi urmărit-o pe elevă în timpul orelor de sport nu este adevărată, întrucât la intervalul orar în care eleva are orele de sport acesta are ore în altă sală de sport, aflată la 150 de metri distanţă.

Situația a fost discutată astăzi la nivelul unității de învățământ. Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Iași, Sabina Manea, ancheta este în derulare, concluziile urmând a fi făcute publice la finalul acesteia.
Conform informațiilor obținute de ziariștii NewsPașcani.com, eleva ar fi fost invitată de profesorul Petrică Angheluș la o cafea în oraș, făcându-i și avansuri. El s-ar fi oferit să îi facă cadouri, dar tânăra a refuzat.

Aceasta a formulat o plângere către conducerea colegiului, care la rându ei a sesizat Inspectoratul Școlar Județean. Cazul este cercetat și de polițiștii din Pașcani. Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, a confirmat că a fost depusă o plângere de hărţuire sexuală de către o elevă, care acum este instrumentată.

Profesorul de sport, Petrică Angheluș spune că nu știa că tânăra este elevă și că avea numărul ei de telefon de la cineva din oraș.

Citeşte şi Scandal sexual la o şcoală din Iaşi. Două eleve, acuzate că fac videochat

Angheluș nu neagă că a discutat cu fata la telefon, însă precizează că înregistrarea apărută în presă a fost distorsionată. Conform spuselor lui, în urmă cu 10 zile, a stat de vorbă cu eleva în prezența directoarei Genoveva Șerban, care i-ar fi adus față în față. Atunci lucrurile s-ar fi clarificat.

„S-a întâlnit Consiliul de Administrație în această dimineață și a hotărât să se facă o comisie de etică. Doamna directoare a fost cu eleva respectivă la mine săptămâna trecută. Eu nu am văzut-o până atunci în viața mea, nu-mi este elevă. Am luat numărul ei de telefon de la un băiat căsătorit din oraș și eu nu am știut o clipă că este elevă. În prezența directoarei am discutat cu ea când a venit cu înregistrarea telefonică, pe care am recunoscut-o deși era distorsionată. Și am zis atunci: băi așa o fi, dar noi ne-am întâlnit până acum vreodată? Am vorbit, ne-am salutat, ne-am atins, am apărut în fața ta și te-am rugat ceva? Nu, a răspuns ea de față cu doamna director Șerban. Acum a venit un polițist în civil la școală să-i întrebe pe elevii din cămin dacă am luat numărul de telefon al fetei de la ei”, a declarat Petrică Angheluș, profesor de Educație Fizică și Sport la Colegiul Sadoveanu, citat de NewsPașcani.com.
Petrică Angheluș bănuiește că totul este o răzbunare din partea profesoarei Angela Cășeriu, pe care în trecut a reclamat-o la DNA.

„Dacă află că este elevă în clasa a XI-a unde este dirigintă doamna Cășeriu, pe care eu am reclamat-o la DNA că a furat 30.000 de euro. Eu nu încerc să mă disculp. Azi a fost Consiliu și a țipat la toată lumea că nu au chemat-o pe ea de acasă să o informeze. Eleva a zis că renunță la orice acum zece zile când a fost cu doamna director la mine. Toată treaba se terminase. Nici nu mă interesează. Eu în timpul liber dau socoteală numai lui Dumnezeu și familiei mele. Eu nu am știut că tipa este elevă a școlii, dacă vreți să ma credeți bine, dacă nu asta e. Fata are 19 ani, că e moldoveancă. Asta este răzbunarea lui Cășeriu cu înregistrarea dată în presă. Dar urmează și răzbunarea mea la DNA București pentru că înainte de Italia, Cășeriu și Dimitriu au furat și din alte programe bani europeni”, a mai spus profesorul Angheluș.
Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă pentru a stabili ce anume s-a întâmplat cu adevărat. Totodată, și polițiștii au fost sesizați cu privire la acest caz, după ce eleva în cauză ar fi depus plângere pentru hărțuire sexuală.


loading...