O elevă din Timişoara, admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

O elevă în clasa a XII-a la un liceu de top din Timişoara a fost admisă ca studentă la toate cele cinci universităţi din Marea Britanie pentru care a aplicat, printre ele, şi Oxford.

19 ian. 2017, 10:20
O elevă din Timişoara, admisă la cinci universităţi din Marea Britanie

Iulia Florişteanu, elevă în clasa a XII-a, la Colegiul Bănăţean din Timişoara, va fi studentă la Oxford. A fost selectată în urma unei competiţii în care concurenţa a fost de zece pe un loc. Putea să opteze pentru încă alte patru universităţi, la care aplicase în toamna anului trecut şi care au acceptat-o, toate: Imperial College London, University College London, University of Edinburgh şi University of York. A ales, însă, Oxford, la Facultatea de Ştiinţe Biologice.

Iulia visează să devină cercetător, fiind pasionată de Biologie şi, mai cu seamă, de Genetică.

Potrivit timpolis.ro, fata este olimpică la română, franceză, engleză, latină, la unele ajungând la faza naţională a concursurilor. La Latină, de exemplu, a obţinut locul 3 pe ţară. Cu toate astea, eleva spune că şi-a dat seama că nu prea are ce face face cu meseriile astea.

Decizia studierii aprofundate a Biologiei a luat-o în primul an de liceu. „În clasa a IX-a am început să facem Biologie moleculară şi mi-am dat seama că îmi place mult materia asta. De altfel, Biologia mi-a plăcut de când am început să o studiez, dar am oscilat între medicină şi cercetare. În clasa a noua m-am decis că voi merge spre cercetare”, spune Iulia.

Vezi si: Studenţii din UE care vor să facă facultate în Marea Britanie nu vor avea de suferit din cauza BREXIT

Nu studiază în fiecare zi. Are zile în care nu studiază deloc, dar are şi zile în care stă de dimineaţa până seara şi lucrează la matematică, de exemplu. Sau zile în care alocă pregătirii acasă maximum o oră, pentru că, în general, este foarte atentă la cursuri şi prinde repede. Nu este nici adepta meditaţiilor.

Iulia iubeşte mult lectura – acest lucru se simte, de altfel, în vocabularul său, în spontaneitatea cu care poartă un dialog. În topul preferinţelor sale este literatura clasică. Şi mai are un hobby: pictura. Reproduce tablouri faimoase. Cele mai recente picturi au fost realizate după tablouri de-ale lui Van Gogh, Noapte înstelată şi unul cu floarea soarelui.

După absolvirea facultăţii, Iulia spune că ia în calcul variant de a rămâne acolo.