O englezoaică de 11 ani are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein

Englezoaica Cerys Cooksammy-Parnell, în vârstă de 11 ani, are un coeficient intelectual superior unor eminenţe ştiinţifice precum Albert Einstein şi Stephen Hawking.

10 aug. 2013, 10:43
O englezoaică de 11 ani are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein

Pe data de 27 iulie, la îndemnul tatălui ei, Cerys a făcut testul Mensa. Tânăra a obţinut 162 de puncte, iar tatăl ei, 142 de puncte, potrivit Agerpres.

Tatăl lui Cerys, care este deja membru al Organizaţiei Mensa, s-a declarat surprins de rapiditatea cu care fiica sa a completat testul şi mai ales de rezultatul obţinut. „Mă aşteptam să înregistreze un coeficient mai mare de 145, nu mă îndoiam de asta, însă să obţină unul dintre punctajele maxime a fost într-adevăr o surpriză. Suntem cu toţii foarte încântaţi şi mândri de ea”, a spus tatăl fetei.

Cerys ştie deja că i-ar plăcea să lucreze în sectorul bancar. Ea a mai declarat, de data asta în glumă, că i-ar plăcea să-şi facă o carieră în calitate de prim ministru britanic.

Modestă, tânăra a spus că orice comparaţie cu Einstein este deplasată, „pentru că el a realizat foarte multe şi nu poţi judeca un om doar după potenţialul pe care îl are”.

Citeşte şi: POVESTEA UNUI GENIU: La 13 ani are IQ-ul mai mare decât al lui Einstein