O fabrică din România, controlată de austrieci, a fost amendată cu 50.000 de lei de ANPC. Ce nereguli au fost descoperite

Fabrica de zahăr Agrana din Buzău a fost controlată de ANPC, după ce au avut suspiciunea că toți clienții au fost înșelați prin etichete neconforme.

13 dec. 2022, 22:10
O fabrică din România, controlată de austrieci, a fost amendată cu 50.000 de lei de ANPC. Ce nereguli au fost descoperite
O firmă austriacă a fost amendată de ANPC

ANPC a amendat fabrica de zahăr Agrana după ce toți clienții care cumpără produsele fabricate în Buzău ar fi fost înșelați prin etichete neconforme.

„Inspectorii ANPC spun că informațiile de pe ambalaje induceau în eroare consumatorii. Mai exact, exista inscripționată mențiunea: Origine din Uniunea Europeană și din afara Uniunii Europene. Acest lucru este interzis de lege, pentru că atunci când cumpărăm un produs trebuie să știm exact de unde provine acesta”, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu: „Nu austriecii ne-au blocat intrarea în Schengen. Nemții sunt vinovați, vor să pună mâna pe toate resursele energetice ale României”

ANPC a sancționat compania cu o amendă în valoare de 50.000 de lei și a dispus încetarea practicilor comerciale incorecte.

„Fabrica de zahăr de la Buzău producea zahăr din trestie pe care o importa din diverse ţări- din Brazilia, spre exemplu -, dar producea şi zahăr din sfeclă românească. Ambele tipuri de zahăr erau vândute sub acelaşi brand şi ambalate la fel. Aşa că ANPC a decis să sancţioneze compania cu 50.000 de lei şi a dispus încetarea practicilor comerciale incorecte. Grupul austriac Agrana este prezent la noi în ţară tocmai din 1998, atunci când a cumpărat trei fabrici de zahăr. În prezent, deţine două fabrici, una la Roman şi una în Buzău. De altfel, este cel mai mare producător de zahăr nu doar din România, ci şi din Europa de Est”, potrivit reporterului Observator.

Citește și: Cum obțin austriecii profit prin zahărul produs în România. Austria e pe locul 2 în topul investitorilor străini din țara noastră