O familie a aşteptat 9 ani Sârşitul Lumii, ascunsă în pivniţă. Descoperire şocantă a poliţiei, după ce fiul cel mare a mers la bar

Poliţia din Olanda a descoperit un bărbat şi şase tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani care trăiau în pivniţa unei ferme izolate din satul Ruinerwold, "aşteptând sfârşitul lumii", a transmis televiziunea olandeză RTV Drenthe.

16 oct. 2019, 06:40
O familie a aşteptat 9 ani Sârşitul Lumii, ascunsă în pivniţă. Descoperire şocantă a poliţiei, după ce fiul cel mare a mers la bar

Familia a fost descoperită după ce fiul cel mai în vârstă a venit la un bar din apropiere de mai multe ori şi a fost foarte confuz.

A venit din nou duminică şi era foarte confuz„, a declarat Chris Westerbeek, proprietarul barului din satul Ruinerwold, pentru televiziunea olandeză. „A comandat cinci beri şi le-a băut. Am avut o discuţie cu el şi mi-a spus că a fugit şi că are nevoie de ajutor. Apoi am sunat la poliţie„, a adăugat el. Bărbatul, cu haine vechi, păr lung şi barbă, i-a spus lui Westerbeek că nu a ieşit din casă de nouă ani. „A spus că are fraţi şi surori care trăiesc la fermă. El a spus că este cel mai în vârstă şi vrea să pună capăt modului în care trăiesc„, a mai spus proprietarul barului.

Poliţia a mers la fermă şi a găsit o scară secretă în living în spatele unui perete de lemn care i-a condus la ascunzătoarea familiei. Tatăl, în vârstă de 58 de ani, era imobilizat la pat, după ce a suferit un atac de cord în urmă cu mai mulţi ani. Nu se ştie cu certitudine de cât timp trăia familia în pivniţă sau ce s-a întâmplat cu mama copiilor, potrivit presei olandeze.

Copiii nu aveau contact cu lumea exterioară şi se hrăneau cu legume dintr-o mică grădină şi aveau şi capre. Vecinii au spus că nu cunoşteau familia, în timp ce unul dintre ei a spus că avea impresia că bărbatul trăieşte singur la fermă, care avea ferestrele acoperite cu placaje de lemn.

Poliţia a confirmat că a găsit familia şi investigaţia continuă. Bărbatul de 58 de ani a fost arestat pentru că nu a cooperat cu oamenii legii în timpul investigaţiei.

Satul Ruinerwold are o populaţie de sub 4.000 de oameni. Primarul din sat, Roger de Groot, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mama copiilor pare să fi murit cu mai mulţi ani înainte. De asemenea, el a spus că se îndoieşte că bărbatul în vârstă, despre care unii vecini spun că ar fi austriac, ar fi tatăl tânărului de 25 de ani care a scos la iveală situaţia familiei.

Pe de altă parte, el a spus că nu are cunoştinţă ca poliţia să fi fost chemată la fermă de mai multe ori, după cum au relatat unele media.