O familie de musulmani, dată jos din avion din motive de „siguranţa zborului” VIDEO

Un pilot United Airlines a cerut unei familii musulmane, cu trei copii mici, să coboare din avionul pe cale să decoleze, pe motive de "siguranţa zborului". Întreaga scenă a fost filmată.

03 apr. 2016, 12:11
O familie de musulmani, dată jos din avion din motive de „siguranţa zborului” VIDEO

Eaman-Amy Saad Shebley, soţul ei şi cei trei copii, se aflau deja la bordul unui avion care urma să zboare pe ruta Chicago-Washington, atunci când pilotul a cerut debarcarea lor, potrivit Mediafax.

Momentul în care familia a fost evacuată a fost filmat de mama copiilor, iar înregistrarea arată cum stewardesa şi apoi pilotul le cer să părăsească avionul. Când l-a întrebat pe pilot dacă decizia nu este una „discriminatorie”, acesta a răspuns că este vorba despre o „problemă de siguranţă a zborului”, fără să mai dea alte explicaţii.

„Să vă fie ruşine United Airlines pentru modul în care m-aţi tratat pe mine şi familia mea fără niciun alt motiv decât felul în care arătam, invocând „probleme de zbor în siguranţă”, a scris femeia, pe Faceook, postând înregistrările video.

Consiliul Relaţiilor Americano-Islamice a transmis o scrisoare oficialilor United Airlines, în numele familiei lezate, cerând măsuri disciplinare împotriva personalului implicat. „Am obosit ca pasagerii să fie debarcaţi din avion pentru motive nejustificate, invocându-se directive de ‘securitate ‘”, a declarat Ahmed Rehab, director CAIR-Chicago. „Securitatea înseamnă securizarea pasagerilor, nu hărţuirea şi umilirea lor”, se mai arată în declaraţie.

Compania aeriană şi-a cerut scuze de mai multe ori familiei Shebley, transmiţând că după ce au fost coborâţi din avion, acestia au fost programaţi pentru un alt zbor.