O familie din Alba Iulia a obţinut în Instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda

O familie din Alba Iulia, care locuieşte în apropierea şantierului pentru construcţia autostrăzii Sebeş  - Turda,  a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor la autostradă şi montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a şantierului. Deși decizia este definitivă şi executorie de îndată, oamenii spun că aceasta nu a fost pusă în practică. 

12 nov. 2019, 09:56
O familie din Alba Iulia a obţinut în Instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda

Familia Lăncrănjan din Alba Iulia s-a adresat Instanţei deranjată de zgomotul foarte mare făcut de utilajele de pe şantierul Autostrăzii Sebeş – Turda. Oamenii au cerut judecătorilor să oblige CNAIR şi constructorii autostrăzii să suspende lucrările, să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor.

Magistraţii Tribunalului Alba le-a dat dreptate, potrivit Alba24.

„Admite cererea de ordonanţa preşedinţială formulată de reclamanţii Lăncrănjan George Mircea şi Lăncrănjan Floare în contradictoriu cu paratele: – Impresa Pizzarotti &C SpA Italia, CNAIR – Compania Naţionala a Infrasructurii Rutiere S.A. şi S.C. Pomponio Construcţii S.R.L. si, în consecinţă,

Obligă pârâtele să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante şi să îndeplinească măsurile pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba Iulia, Oarda de Sus, str. Victoriei nr. 24, – cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire, acordul de mediu, studiu de impact, contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 – punct de lucru Oarda de Sus – în zona imobilului proprietatea reclamanţilor.

Dispune încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str. Victoriei nr. 24, până la montarea de către pârâte a panourilor fonoabsorbante şi îndeplinirea măsurilor pentru izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamanţilor – cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire şi acordul de mediu aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebeş – Turda Lotul 1 – punct de lucru Oarda de Sus – în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, până la soluţionarea definitivă a litigiului care formează obiectul dosarului nr. 5085/176/2018 al Judecătoriei Alba lulia. Definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen”, a decis Instanţa.

Deşi decizia este definitivă şi executorie de îndată, oamenii susţin că lucrările nu s-au oprit.