O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament, obligată să se prostitueze

O adolescentă de 14 ani dintr-un centru de plasament din Vaslui a fost exploatată sexual de patru persoane, care au fost trimise în judecată pentru trafic de minori şi act sexual cu un minor. Aceştia au fost acuzate că au obligat-o pe fată să întreţină relaţii sexuale cu cel puţin patru bărbaţi pe zi.

26 sept. 2013, 17:05
O fată de 14 ani dintr-un centru de plasament, obligată să se prostitueze

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Vaslui au trimis în judecată patru bărbaţi din Bârlad, cu vârste cuprinse între 23 şi 53 de ani, pentru trafic de minori şi act sexual cu un minor, după ce au obligat o fată de 14 ani să se prostitueze, scrie Mediafax.

Internată într-un centru de plasament din judeţul Vaslui, fata era obligată, potrivit anchetatorilor, să întreţină relaţii sexuale cu diverşi clienţi, în două apartamente din Bârlad aparţinând proxeneţilor. Suma percepută de la fiecare client era de 40-50 de lei, adolescenta fiind constrânsă să întreţină relaţii sexuale cu cel puţin patru-cinci bărbaţi pe zi, potrivit rechizitoriului procurorilor.

„Minora a fost recrutată dintr-un centru de plasament de către unul dintre indivizi, fiind folosită pentru exploatarea sexuală. Sumele de bani obţinute erau însuşite în totalitate de către cei patru bărbaţi acuzaţi de trafic de minori. De altfel, şi aceştia au întreţinut relaţii intime cu fata de 14 ani, motiv pentru care au fost trimişi în judecată şi pentru act sexual cu un minor”, a declarat, joi, şeful Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, Doru Laşcu.

Cei care au sesizat Poliţia în acest caz au fost reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, după ce cadrele din centrul de plasament unde era cazată fata au observat o schimbare în comportamentul acesteia.

„Odată cu sesizarea Poliţiei, s-a luat măsura imediată de mutare a minorei într-un alt centru din judeţul Vaslui pentru a fi îndepărtată de acel mediu. Ulterior, fata a fost inclusă într-un program de reabilitare şi recuperare psiho-emoţional, aşa cum se procedează cu orice beneficiar în astfel de cazuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Cei patru bărbaţi acuzaţi de trafic de minori şi act sexual cu un minor vor fi judecaţi la Tribunalul Vaslui şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Citeşte şi Trei bărbaţi acuzaţi de trafic de minori, arestaţi preventiv