Incident la procesul lui Sorin Oprescu: O tânără a transmis declaraţia inculpaţilor către denunţătorii care aşteptau să fie audiaţi

Publicat: Miercuri, 28 Septembrie 2016 18:00 // Actualizat: Miercuri, 28 Septembrie 2016 21:51 // Sursa: romaniatv.net

Un incident a avut loc miercuri, la Tribunalul București, în timpul desfășurării procesului în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită. O tânără a fost surprinsă în sala de judecată, în timp ce transmitea declaraţia inculpaţilor, denunţătorilor care aşteptau să fie audiaţi.

La termenul de miercuri al procesului, judecătoarea Iosefina Pârvu a programat audierea a doi dintre inculpații din acest dosar, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăți comerciale și Florin Șupeală, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, potrivit Agerpres.

După câteva ore de audieri, avocatul lui Sorin Oprescu a sesizat faptul că o tânără consemna tot ce se discuta la proces. Luată la întrebări de judecătoarea Iosefina Pârvu, fata a recunoscut că transmitea, în timp real, mesaje către doi denunțători din dosar, Teodor și Cristina Gogonea. Aceștia urmau să fie și ei audiați și așteptau pe holul instanței.

Tânăra a precizat că lucrează la o firmă de achiziții deținută de soții Gogonea și a fost pusă de aceștia să-i informeze în permanență despre ce se discuta în sala de judecată. Acest lucru este interzis de lege.

"Ceea ce s-a intamplat in sala de judecata este un incident procedural. Se califica ca si infractiune la audienta, fie aceea de obstructionare a justitiei, fie de divulgare a datelor cu caracter secret. Tanara este o angajata a denuntatorilor, care a stat in sala de judecata si a transmis, in timp real, tot ceea ce s-a intamplat si tot ceea ce inculpatii declarau, pentru ca denuntatorii sa-si remodeleze declaratiile. Este o eventuala infractiune. S-a constatat ca denuntatorii sunt si martori de profesie, martori-denuntatori in mai multe dosare ale DNA", a declarat avocatul lui Sorin Oprescu.

Judecătoarea i-a spus procurorului de ședință că "este o mare problemă cu denunțătorii" și a anunțat că va sesiza Parchetul în acest caz. De asemenea, Iosefina Pârvu a anunțat că va amâna audierea celor doi denunțători.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H