O femeie a murit după ce a mâncat, într-un restaurant din Corfu, pui contaminat cu bacteria E.coli

O femeie de 37 de ani a murit după ce a mâncat, la un restaurant din Insula Corfu, carne de pui contaminată cu bacteria e-Coli.

30 iul. 2018, 18:49
O femeie a murit după ce a mâncat, într-un restaurant din Corfu, pui contaminat cu bacteria E.coli

Natalie Rawnsley a murit în 36 de ore după ce a mâncat, la un restaurant din Insula Corfu, carne de pui care s-a dovedit a fi fost contaminată cu bateria ucigaţă e-Coli. Femeia se afla în acestă localitate în concediu, cu soţul şi cu cei doi copii ai lor.

Familia a luat cina în restaurantul hotelului. „Băieţii mei şi cu mine au mâncat paste, pâine şi cârnaţi. Natalie a vrut însă altceva. Natalie a comandat friptură de pui, salată, creveţi şi legume”, a explicatsoţul ei, Stewart.

„Când Natalie a început să taie carnea de pui, a început să curgă sânge. A dat bucata respectivă la o parte şi a înlocuit carnea cu o altă bucată de carne, mai bine friptă. Dar, imediat după aceea, femeii i s-a făcut rău, a povestit soţul Nataliei. 

După aproximativ 3 ore, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău şi a vomat. Medicul care a examinat-o i-a spus că are o gripă intestinală şi i-au sfătuit pe membrii familiei sale să nu se apropie de ea. Către ora 11, soţul femeii a revenit la spital cu soţia lui”. Ea începuse să vomite din nou.

„Către ora 23:00, un medic a venit la uşa familiei. Mi-a spus să mă îmbrac repede şi să merg de urgenţă cu ea la spital. Eu am crezut că medicul mă cheamă să îmi iau soţia din spital”, povesteşte Stewart.

Fratele şi nepoata lui Natalie au venit şi ele la spital, găsind-o pe femeie în stare de inconştientă. Către ora 1 dimineaţa, fratele femeii şi soţul ei au  constatat că Natalia avea pulsul din ce în ce mai rar. „Am început să ţipăm, personalul medical a intervenit, iar noi am fost sfătuiţi să ieşim pe culoar. Stăteam cu tţii în faţa uşii închise. Am stat aşa între 5 şi 10 minute. Apoi, o infirmieră a ieşit din salon şi ne-a spus cu părere de rău că medicii nu au mai putut să o salveze. Natalie murise. 

Medicii au pus decesul pe seama contaminării cu bacteria ucigaşă. Natalie suferise de intoxicaţie alimentară, dar ea suferea şi de tulburări de coagulare sanguină. Avea cheaguri de sânge în tot corpul din cauza infecţiei cu bacteria E.coli.

Acest caz se află acum în justiţie, în faţa unui tribunal din Westminster.