O femeie a născut doi copii la vârsta de 70 de ani! Ireal ce a pățit după

O femeie în vârstă de 70 de ani a născut gemeni în urma unui tratament de fertilizare în vitro, a anunțat un spital din Uganda. Femeia a născut prin cezariană un băiat și o fată, amândoi sănătoși, la un centru de fertilitate din capitala țării, Kampala.

01 dec. 2023, 14:21
O femeie a născut doi copii la vârsta de 70 de ani! Ireal ce a pățit după

O femeie din Uganda a adus pe lume prin cezariană un băiat și o fată, la un centru de fertilitate din capitala țării, Kampala.

Citește și Femeia care a născut 6 bebeluși în 10 minute. Imagini ireale din timpul operației de cezariană

Safina Namukwaya, una dintre cele mai în vârstă femei din lume care a născut, a mărturisit pentru presa locală că este extrem de fericită și că ce s-a întâmplat a fost ”un miracol”.

Medicii care s-au ocupat de ea au felicitat-o și au spus că este mai mult decât un „succes medical; este vorba despre puterea și rezistența spiritului uman”.

„Am reușit imposibilul! Am ajutat-o pe cea mai bătrână mamă din Africa, în vârstă de 70 de ani să nască gemeni!”, a anunțat pe Facebook Centrul Internațional de Fertilitate al Spitalului pentru Femei.

Femeia a născut copiii miercuri după-amiază, iar medicii au anunțat că „mama și bebelușii sunt bine”.

Partenerul a părăsit-o când a aflat că va naște doi copii

Safina Namukwaya a declarat pentru un ziar din Uganda că sarcina a fost dificilă, mai ales că partenerul ei a părăsit-o când a aflat că va avea gemeni.

„Bărbaților nu le place să li se spună că ai mai mult de un copil. De când am fost internată, bărbatul meu nu a trecut niciodată pe aici”, a spus ea, potrivit BBC.

De asemenea, este a doua naștere a femeii în ultimii trei ani. În 2020, ea a adus pe lume o fetiță.

Aceasta spus că și-a dorit extrem de mult să aibă copii, pentru că toată viața ei a fost batjocorită că nu a avut.

Te-ar putea interesa și Femeia virgină care a născut o fetiță! Detalii fabuloase, 100% reale

Nu se știe dacă a folosit un ovul donat sau unul care îi aparține și care a fost recoltat și congelat din perioada de fertilitate.

De obicei, femeile intră la menopauză între 45 și 55 de ani, iar fertilitatea scade în această perioadă, dar progresele făcute în medicină le dau posibilitatea să nască și după această perioadă.