O femeie a născut sub dărâmăturile clădirii de opt etaje prăbuşite în Bangladesh

O tânără femeie a născut sub dărâmăturile imobilului de opt etaje Rana Plaza din Bangladesh, în care se aflau ateliere de confecţii ce lucrau pentru mari firme occidentale. Femeia a adus pe lume un băieţel, dar nu a reuşit să-i taie cordonul ombilical.

29 apr. 2013, 10:34
O femeie a născut sub dărâmăturile clădirii de opt etaje prăbuşite în Bangladesh

Femeia (26-27 de ani) se afla sub grămezile de stâlpi de beton, salvându-se datorită nişei formate de fragmentele mari ale clădirii, în urma prăbuşirii căreia au murit 376 de persoane, scrie Agerpres.

Când echipele de salvare au reuşit să ajungă la ea, aceasta a rugat ca mai întâi să-i fie salvat copilul. La o primă examinare, nu s-au descoperit leziuni grave nici la mamă, nici la bebeluş, care plângea, însă, foarte tare. Femeile din jur i-au venit în ajutor tinerei mame şi au înfăşurat bebeluşul într-o cârpă curată, tâindu-i cordonul ombilical în condiţii de tabără.

Femeia a reuşit să se salveze pe ea şi viaţa copilului său. Nici măcar nu a avut nevoie de ajutorul medicilor, rudele luând-o acasă imediat ce au aflat că este în viaţă.

40 de persoane au fost recuperate sâmbătă, fără răni grave, de sub mormanele de stâlpi de beton şi grinzi de oţel, după ce au petrecut sub dărâmături mai bine de 70 de ore, fără hrană şi apă.