O femeie a reuşit să rămână însărcinată după ce a fost hipnotizată

O femeie de 36 de ani din Marea Britanie, care a încercat să aibă un copil timp de şapte ani, a născut o fetiţă după ce a fost hipnotizată să creadă că este însărcinată.

29 ian. 2013, 17:27
O femeie a reuşit să rămână însărcinată după ce a fost hipnotizată

Louise Cheshire, care a suferit şi două avorturi, a decis să apeleze la hipnoterapie înainte să înceapă tratamentul de fertilizare în vitro cu partenerul ei Ian Forrest. Femeia a rămas însărcinată la patru săptămâni după o singură şedinţă de hipnoterapie. Ea a născut o fetiţă, Aafia Rose, pe 3 decembrie 2012.

„În urmă cu şapte ani am avut două avorturi, după care m-am chinuit cinci ani să rămân însărcinată. Mă gândeam că nu o să pot să am copii, deşi eram la unul dintre cei mai buni ginecologi din ţară. Doream să apelăm la fertilizarea in vitro, dar am zis să încerc şi hipnoterapia înainte. Mi-am făcut o grămadă de teste şi totul era în regulă. Mi-au spus că nu am nicio problemă (…) Nu mă aşteptam să meargă, dar după doar o sesiune mă simţeam mult mai optimistă şi mai calmă”, povesteşte Louise.

Hipnoterapia induce o stare asemănătoare transei, în care mintea conştientă este suprimată, iar cea subconştientă este deschisă. Experţii spun că pacientul nu este adormit şi nu poate face ceva cu care nu este de acord. În timpul unei sesiuni, terapeutul îi sugerează pacientului idei şi schimbări ale stilului de viaţă, pentru a reduce anxietatea şi a promova starea de bine.

„Terapeutul m-a hipnotizat şi m-a făcut să cred că sunt însărcinată şi că o să am un copil. După patru săptămâni, chiar am rămas însărcinată. Am fost încântată”, spune femeia.

„Hipnoterapia este un tratament puternic dacă este administrat corect, care te va face mai capabilă să concepi. Când cuplurile au terminat toate opţiunile posibile şi când nu mai încearcă, atunci stresul dispare şi vei rămâne însărcinată în mod natural. Este mai posibil să fim „accidente” decât „planificări””, a declarat hipnoterapeutul Russell Hemmings.