O femeie care ameninţa că se aruncă de la etajul al şaselea al unui bloc din Bucureşti, salvată de pompieri

Pompierii din Bucureşti au reuşit, miercuri, după o intervenţie de aproximativ 12 ore, să salveze o femeie care ameninţa că se aruncă de la etajul al şaselea al blocului în care locuia. Aceasta stătea pe pervazul ferestrei de la balcon, a refuzat să comunice motivul gestului său şi, pentru că risca să cadă, au intervenit alpiniştii care au împins-o în balcon de unde a fost preluată de medici.

14 feb. 2018, 11:51

Pompierii din Bucureşti au anunţat, miercuri, că, după o intervenţie de peste 12 ore, alpiniştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au salvat o femeie de 37 de ani care ameninţa că se aruncă de la etajul şase al blocului în care locuia.

Evenimentul a fost anunţat încă de marţi seară pe numărul unic de urgenţă, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de la Detaşamentul Special de Salvatori şi ai Detaşamentul Pieptănari, care au constatat că femeia se află pe pervazul ferestrei de la balcon, în poziţie verticală şi că nu doreşte să comunice motivele pentru care a recurs la această acţiune.

La locul incidentului s-au deplasat negociatorii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi un medic psihiatru, pentru evaluarea situaţiei şi adoptarea tacticii de intervenţie.

„Întrucât personalul de specialitate a concluzionat că persoana se află într-o stare precară după cele 12 ore de expunere la condiţiile meteo nefavorabile, că sunt semne evidente că nu va coborî din proprie iniţiativă şi că există risc iminent de cădere a acesteia, inspectorul şef al ISU B-IF, în calitate de comandant al intervenţiei, şi-a asumat cu succes răspunderea acţionării de îndată a alpiniştilor, prin utilizarea tehnicii de coborâre în rapel pe faţada blocului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

În fapt, un negociator i-a atras atenţia femeii, oferindu-i o geacă, iar pompierul-alpinist aflat în rapel pe exteriorul clădirii a reuşit să coboare şi să o împingă spre interior.

După ce a fost evaluată de medici, femeia a fost transportată la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

Pompierii apreciază că intervenţia a fost atipică, cu un grad ridicat de dificultate.