O femeie din Argeş se luptă de doi ani, prin tribunale, ca să devină bărbat

O femeie din judeţul Argeş se luptă de doi ani, prin tribunale, ca să devină bărbat cu acte în regulă. Tânăra arată şi se comportă ca un băiat şi vrea să facă operaţie de schimbare de sex. Magistraţii i-au respins cererea în urma testelor făcute la psiholog.

14 mart. 2014, 07:41
O femeie din Argeş se luptă de doi ani, prin tribunale, ca să devină bărbat

Janina a cerut, in 2012, magistratilor de la Judecatoria Campulung, sa-i aprobe schimbarea de sex, insa cererea i-a fost respinsa, potrivit cancan.ro. Inainte de a lua o decizie, instanta a dispus ca Janinei sa-i fie facuta o expertiza psihiatrica la IML Arges, prin care sa fie examinate caracteristicele fizice si psihice ale reclamantei.

Judecatorii doreau sa afle de la medici daca masura de schimbare a sexului ceruta de tanara este „oportuna si corespunzatoare caracteristicilor psiho-fizice ale acesteia, iar in caz afirmativ, sa se precizeze masurile ce urmeaza a fi intreprinse in aceasta privinta, si ce terapie se impune”. Dupa ce au avut toate acestea acte, judecatorii au decis sa respinga solicitarea tinerei.

Janina nu s-a dat insa batuta, si a atacat deciza cu recurs la Tribunalul Arges, iar urmatorul termen a fost fixat la sfarsitul lunii aprilie. Daca instanta va respinge si de aceasta data cererea tinerei, solutia va fi una definitiva, iar Geanina va trebui sa se impace cu ideea ca nu va putea face operatia de schimbare de sex.

CITEŞTE ŞI: Povestea fetiţei de opt ani care vrea SCHIMBARE de SEX. Reacţia MAMEI este surprinzătoare