Primul deces din România după vaccinarea anti-Covid. Explicaţiile autorităţilor

O femei de 73 de ani a murit, vineri, după ce a fost vaccinată anti-COVID la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. Autorităţile spun că ea era cunoscută cu mai multe probleme medical, însă nu a acuzat probleme de sănătate după vaccinare

22 ian. 2021, 20:57
Primul deces din România după vaccinarea anti-Covid. Explicaţiile autorităţilor
Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt

O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată anti-COVID. Anunţul a fost făcut vineri seara de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

O femeie din Bacău a murit după ce a fost vaccinată. „Evenimentul produs nu este provocat de vaccin”

„Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”,  a anunţat CNCAV.

Pensionara a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a spitalului Bacău, unde a intrat în stop cardio-respirator. Ea a fost resuscitată, însă eforturile medicilor s-au dovedit zadarnice.

„Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, a mai spun reprezentanţii CNCAV.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 22 ianuarie. Aproape 39 de mii de români, imunizaţi în ultimele 24 de ore