O femeie din Bihor e dată în urmărire pentru o fraudă de 120.000 de euro cu ceapă cumpărată din Polonia. Ce pedeapsă o așteaptă

O presupusă afaceristă din Bihor a cumpărat mai multe tone de ceapă de la doi comercianți din Polonia, însă a „uitat” să plătească marfa. Acum, oamenii legii au dat-o în urmărire generală.

08 nov. 2023, 20:21
O femeie din Bihor e dată în urmărire pentru o fraudă de 120.000 de euro cu ceapă cumpărată din Polonia. Ce pedeapsă o așteaptă

O femeie din Bihor este urmărită național, după ce a fost condamnată la doi ani de închisoare cu executare pentru înșelăciune. Tânăra a cumpărat ceapă de peste 120.000 de euro din Polonia, dar a „omis” să plătească cele aproape 30 de facturi emise pentru marfa primită.

Citește și: Parchetul ÎCCJ cere revizuirea hotărârii de achitare a torţionarilor disidentului Gheorghe Ursu, rejudecarea şi condamnarea lor pentru tratamente neomenoase

O femeie din Bihor este căutată național pentru înșelăciune

Pedeapsa dată de instanțele din Polonia în 2021 a fost recunoscută de statul român, însă femeia este de negăsit, iar autoritățile române fac demersuri importante pentru a-i da de urmă cu scopul să își ispășească pedeapsa.

În 2015, Adriana Ana Buda deținea o firmă, iar în lunile aprilie, septembrie și octombrie ale acelui an, aceasta a cumpărat tone de ceapă de la doi angrosiști de legume și fructe din Polonia. Pentru marfa importată, femeia urma să achite aproape 30 de facturi, în valoare totală de 123.000 de euro. Timpul a trecut și, pentru că nu și-a plătit datoriile, femeia a fost dată în judecată de cei doi comercianți.

O femeie din Bihor e dată în urmărire pentru o fraudă de 120.000 de euro cu ceapă cumpărată din Polonia. Ce pedeapsă o așteaptă

A urmat un proces, iar în 2021, Judecătoria Districtuală din Zamosc și, ulterior, Curtea de Apel Lublin, au decis ca românca să fie condamnată la doi ani de închisoare cu executare. În cursul anului 2023, potrivit bihon.ro, autorităţile judiciare din Polonia au cerut omologilor români recunoaşterea pedepsei și executarea ei într-un penitenciar din România. Cererea a ajuns în luna septembrie la Curtea de Apel din Oradea, care a decis, pe 6 octombrie 2023, „executarea în regim de detenție pe teritoriul României a pedepsei de doi ani închisoare”.

În ultima zi a lunii trecute, apelul făcut de femeie a fost respins, ca nefondat, de Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel că femeia urma să fie dusă la o închisoare din țară pentru a-și executa condamnarea. Dar, pentru că este de negăsit, tânăra a fost dată în urmărire națională.

Adriana Ana Buda are 33 de ani și este din localitatea bihoreană Calea Mare.

Citește și: Cum au motivat judecătorii condamnarea cu executare a lui Dănuţ Lupu: „A perseverat pe cale infracţională, fără a ţine seama de clemenţa soluţiei de amânare a aplicării pedepsei”