O femeie din Bucureşti, mama unui medic, s-a dat drept broker şi a înşelat mai multe persoane cu o sumă de peste 600.000 de euro, pe care i-a jucat la păcănele online

Polițiștii și procurorii de la crimă organizată din București au ridicat pentru audieri o femeie care ar fi înșelat mai multe persoane pe o platformă virtuală de tranzacționare inclusiv a criptomonedelor.

26 oct. 2023, 09:35
O femeie din Bucureşti, mama unui medic, s-a dat drept broker şi a înşelat mai multe persoane cu o sumă de peste 600.000 de euro, pe care i-a jucat la păcănele online

Surse judiciare au declarat că ar fi vorba de o femeie trecută de 50 de ani, mama unui medic ieșean, care s-ar fi recomandat drept broker pe respectiva platformă. În acest fel, femeia ar fi înşelat numeroase persoane, care voiau să multiplice banii sau criptomonedele agonisite.

Astfel, în conturile femeii ar fi ajuns nici mai mult, nici mai puțin de 600.000 de euro, dintre care cel puțin 200.000 de euro doar de la un singur „client”, potrivit Gândul.

Potrivit sursei menţionate, femeia ar fi cheltuit o parte din banii obținuți prin înșelăciune pe platforme virtuale de jocuri de noroc (ruletă, poker), dar și la pariuri, unde ar fi pierdut o mare parte din sumă.

Aceleași surse susțin că o altă parte din bani ar fi ajuns în conturile fiicei sale, care este medic în Iași. Acum, medicul trebuie explice la DIICOT dacă avea cunoștință despre obiceiurile mamei sale.

Procurorii DIICOT au descoperit ce a făcut femeia cu banii încasați de la păgubiți.

Citeşte şi: Vouchere de la stat pentru victimele violenței domestice. Fenomenul grav care a acaparat România devine tot mai amenințător

Astfel, ar fi avut loc schimburi valutare în cuantum de 114.176,96 euro, cheltuieli diverse de pe card în cuantum de 3.058 euro, plăți către diverse firme din Cipru, respectiv DIREX LTD CYPRU, PAYVISION LTD. NICOSIA, 22 BET LIMASSOL, în cuantum de 258.707 euro, plăți către INTERNATIONAL CAPITAL SYDNEY AUSTRALIA, în cuantum de 60.000 euro, plăți către cazinouri din Malta, respectiv RADOMIT LIVEBET, INTERACTIV LTD, BETFAIR EUT LTD, MAXBET MMX, STANLEYBET, în cuantum de 57.000 euro, ridicare în numerar de la ATM-uri în cuantum de 4.800 euro și echivalent a 3.100 USD plătiți către diverse societăți din Statele Unite ale Americii, respectiv MOTORCITY HOTEL BUSENT DETROIT, LITLE RIVER CASINO RE MANISTREE, MOTORCITY FOOD DETROIT, MOTORCITY STRUTS BAR DETROIT.

În discuțiile cu victimele sale, femeia ar fi recunoscut că suferă de această „boală” a jocurilor de noroc. Tot ea ar fi spus că a căutat inclusiv ajutor medical, respectiv că ar fi fost la sesiuni de terapie pentru rezolvarea problemei.

Deși faptele sale sunt grave, procurorii DIICOT au decis că nu e cazul să ceară arestarea femeii „jucătoare”. În schimb, au luat măsura controlului judiciar, ceea ce impune o formă strictă de control asupra acesteia.

Acum, femeia trebuie să se prezinte la parchet ori de câte ori este chemată, să dea cu subsemnatul săptămânal la secția de Poliție, să nu discute cu martorii din dosar și să anunțe ori de câte ori dorește să facă deplasări.

Citeşte şi: Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii, aruncă bomba! ”47% din fermieri sunt aproape în faliment, nu-și pot achita datoriile la furnizorii de inputuri din cauza prețului mic la cereale”