O femeie din Cluj infectată după rapelul cu Pfizer a murit la ATI. Explicaţiile medicilor: Departe de a fi un caz obișnuit!

Caz unic în Cluj. O pacientă de 70 , care a fost vaccinată cu ambele doze ale vaccinului Pfizer, a decedat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost depistată cu Covid la două luni după rapel.

15 apr. 2021, 16:27
O femeie din Cluj infectată după rapelul cu Pfizer a murit la ATI. Explicaţiile medicilor: Departe de a fi un caz obișnuit!

O femeie din Cluj infectată după rapelul cu Pfizer a murit la ATI. Cazul este unic în ţara noastră.

O femeie din Cluj infectată după rapelul cu Pfizer a murit la ATI. Explicaţiile medicilor: Departe de a fi un caz obișnuit!

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.”

Managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, a transmis că: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz. E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu Covidul activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit.  Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”

Departe de a fi un caz obișnuit, decesul pacientei din Turda are, însă, câteva particularități logice. Stăm de vorbă cu medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o în secția de Terapie Intensivă, potrivit g4media.

„Infectări cu Covid-19 după rapel mai sunt la mai multe spitale din județul Cluj. O femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu Covid-19, cu formă moderată, după peste o lună de la a doua doză de vaccin.  Sunt și alte cazuri de infectare după rapel la spitalele din Cluj. Dacă unele persoane s-au infectat între cele două doze, cu atât mai ciudat este cazul de la Turda, unde persoana își făcuse rapelul și a fost testată pozitiv la Covid la o perioadă considerabilă după. Vaccinurile, se știe, nu oferă protecție 100%, te poți infecta chiar dacă ești vaccinat, dar, cel puțin în cazul Pfizer, specialiștii spun că oferă protecție împotriva formelor severe. Te poți infecta, dar teoretic faci o formă ușoară.”

Citeşte şi: Preţul vaccinului Pfizer a explodat în câteva zile. Locul în care serul s-a scumpit aproape cu opt euro!