O femeie din Codlea şi-a dus copilul nou-născut la Poliţie spunând că n-are bani să-l îngrijească

O femeie în vârstă de 34 de ani din Codlea care anul trecut a ajuns în atenţia autorităţilor după ce doi din cei şase copii ai ei aveau sifilis a născut cel de-al şaptelea copil, pe care l-a dus la sediul Poliţiei din localitate, spunând că nu are bani să îl îngrijească.

16 ian. 2013, 13:29
O femeie din Codlea şi-a dus copilul nou-născut la Poliţie spunând că n-are bani să-l îngrijească

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu o zi femeia s-a prezentat la sediul Poliţiei Codlea împreună cu fetiţa ei, născută în 5 ianuarie, spunându-le poliţiştilor că nu poate avea grijă de bebeluş.

„Colegii de la Poliţia Codlea au luat legătura cu reprezentanţii Primăriei pentru a i se elibera certificat de naştere copilului, deoarece nu avea acest document şi apoi a fost dusă la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov”, a spus Naghi, potrivit Mediafax.

Femeia, Nicoleta Sulică, în vârstă de 34 de ani, a refuzat să rămână în centrul maternal al DGASPC Braşov împreună cu nou-născutul, spunând că preferă să fie liberă.

Potrivit directorului adjunct la DGASPC Braşov, Gheorghe Durna, femeia este mamă a şapte copii, toţi fiind abandonaţi de aceasta şi instituţionalizaţi.

„Femeia şi copilaşul, o fetiţă, au fost aduşi, ieri (marţi – n.r.) la noi, însă mama nu a vrut să rămână în centrul maternal. Copilul a fost deja preluat de un asistent maternal de la noi”, a spus Durna.

Potrivit autorităţilor, femeia, de etnie romă, nu are ocupaţie, iar înainte de a fi preluaţi de DGASPC ceilalţi şase copii ai acesteia erau trimişi să caute prin gunoaie şi să cerşească. Tatăl copiilor, în vârstă de 38 de ani, a fost închis la Penitenciarul Codlea în luna noiembrie 2011, pentru furt.

Nicoleta Sulică a ajuns în atenţia autorităţilor anul trecut, după ce doi dintre copiii ei – o fetiţă de 3 ani şi un băiat de 13 ani – au fost descoperiţi bolnavi de sifilis.

În ianuarie 2012, cazul celor doi copii a ajuns şi în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, fiind făcute cercetări cu privire la suspiciunea unor agresiuni sexuale. Ulterior, raportul medico-legal a stabilit că cei doi fraţi nu au fost victime ale unei agresiuni sexuale, şi s-a stabilit că boala venerică de care sufereau a fost contractată în urmă cu aproximativ un an.