O femeie din Constanţa a născut două fetiţe siameze. Starea lor este critică

Un caz rar pentru România au avut de rezolvat medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța. O femeie de 24 de ani, din Valu lui Traian, care mai avea cinci copii, a dat naștere marţi unor siamezi.

22 dec. 2015, 11:56
O femeie din Constanţa a născut două fetiţe siameze. Starea lor este critică

UPDATE: Cele două siameze care s-au născut în această dimineaţă în cadrul Spitalului judeţean Constanţa sunt în stare critică, spun medicii, mai ales că investigaţiile de ultimă oră arată că cele două au un organ comun. „Deocamdată sunt intubate, iar starea lor este critică. În urma investigaţiilor clinice am descoperit că au ficatul comun, deci este posibil ca una dintre ele să nu supravieţuiască. Vom vedea cum evoluează starea lor, însă este greu de precizat un pronostic medical în condiţiile în care vorbim de prematuritate extremă. E posibil ca una dintre ele să nu supravieţuiască”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa.

Femeia, însărcinată în 33 de săptămâni, a fost transportată de urgență, luni seara, la unitatea medicală, după ce a intrat în travaliu. Evoluția sarcinii nefiind urmărită, medicii au crezut, inițial, că femeia va da naștere unor gemeni, potrivit reporterntv.ro.

Spre surpriza mamei și a cadrelor medicale, în cursul dimineții de marţi aceasta a dat naștere la două fetițe lipite în zona sternului, a toracelui și abdomenului.

Fetițele sunt intubate și ventilate mecanic, iar medicii bănuiesc, după prima radiografie, că acestea ar putea împărți un singur ficat. În perioada următoare, atât femeia cât și cele două micuțe vor fi monitorizate, iar când starea de sănătate va permite vor fi operate, pentru separare.

„Cele două fetițe au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni și cântăresc câte 1500 de grame. Deocamdată urmăm procedura clasică, fetițele sunt intubate, sunt la incubator și perioada următoare este foarte critică dar urmează să vedem cum evoluează. Sunt toate șansele să trăiască, cel puțin una dintre siameze”, a spus dr. Mihnea Avram, directorul Spitalului Clinic Județean Constanța.

Citeşte şi Pentru gravide: SFATURI şi IDEI ca să ai o sarcină sănătoasă