O femeie din Craiova, în stare gravă la spital. A fost diagnosticată cu gripă porcină

O femeie din Craiova, în vârstă de 37 de ani, diagnosticată cu gripă porcină, a fost internată în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență.

17 mart. 2016, 09:50
O femeie din Craiova, în stare gravă la spital. A fost diagnosticată cu gripă porcină

O craioveancă de 37 de ani în cazul căreia a fost confirmat diagnosticul de gripă porcină este internată în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova (SJU). Medicii spun că starea de sănătate a femeii este foarte gravă, potrivit gds.ro.

Pacienta a fost internată săptămâna trecută la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, dar pentru că starea ei de sănătate s-a agravat a fost trimisă la Spitalul Județean de Urgență.

Pacienta a fost internată săptămâna trecută la noi în spital. Starea sa de sănătate a evoluat negativ, a început să prezinte insuficiență respiratorie, și tot săptămâna trecută a fost trimisă de la spitalul nostru la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Craiova, unde am aflat că s-a confirmat diagnosticul de gripă porcină„, a declarat dr. Constantin Ecobici, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

Institutul Cantacuzino a confirmat diagnosticul de gripă porcină în cazul pacientei din Bănie. Femeia primește tratament complex, însă starea ei de sănătate este foarte gravă.

Pacienta de 37 de ani a fost transferată la spitalul nostru în urmă cu o săptămână. Încă din momentul transferului starea ei de sănătate a fost foarte gravă, aceasta a fost intubată, ventilată mecanic și supusă unui tratament complex. Evoluția stării de sănătate este gravă. Aceasta a fost suspectă de gripă, iar astăzi (ieri – n.r.) s-a primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino că este vorba de gripa AH1N1„, a declarat dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova.

Reprezentanții Secției de Poliție nr. 5 Craiova, unde lucrează femeia, nu au putut oferi multe detalii despre acest caz.

La nivel național, până în 6 martie au fost confirmate 67 de decese cu virus gripal, dintre care 63 cu A(H1) sezonier şi patru cu AH3.

Citeşte şi Încă trei persoane internate la SJU Piteşti cu suspiciuni de gripă


loading...
Partenerii noștri