O femeie din Germania şi-a donat toată AVEREA copiilor români din centrele de plasament

O voluntară a Crucii Roşii din Germania, impresionată în urmă cu zeci de ani de ceea ce a văzut în centrele de plasament din România, a decis să-şi doneze toată averea copiilor români aflaţi în aceste centre.

02 iul. 2013, 13:01
O femeie din Germania şi-a donat toată AVEREA copiilor români din centrele de plasament

„Ce e important de ştiut, că banii pentru acest proiect au venit prin Crucea Roşie din Germania de la o doamnă, o veche voluntară a Crucii Roşii din Germania, care, atunci când a decedat, a decis să-şi lase toată averea copiilor din centrele de plasament din România. A vrut ca banii să fie derulaţi prin Crucea Roşie şi banii să fie cheltuiţi exclusiv pentru copiii din centrele de plasament. A avut contact în urmă cu zeci de ani cu România şi cu copiii din centrele de plasament şi era foarte impresionată de povestea copiilor de aici, motiv pentru care a decis să-şi lase toată averea ei copiilor de la noi”, a spus Raluca Morar, director al filialei Sibiu a Crucii Roşii.

Potrivit acesteia, 4.000 de euro aparţinând voluntarei Crucii Roşii din Germania au ajuns la Sibiu, unde vor fi ajutaţi cei 50 de copii cu diferite grade de întârziere mentală internaţi în Centrul de Plasament de la Turnu Roşu.

Aceştia vor avea, începând de joi, 6 calculatoare, un videoproiector într-o sală dotată cu tot ce trebuie pentru cursuri de calculatoare, dar şi de pictură. Practic, săptămânal, 25 de voluntari ai Crucii Roşii Sibiu vor merge în Centrul de Plasament de la Turnu Roşu, unde îi vor ajuta să înveţe diverse lucruri, de la igiena personală, până la cum să îţi faci un cont de facebook, dar şi să pictezi sau să practici un sport.

Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu ajută şi alţi copii din centrele de plasament din Sibiu, Cisnădie, Mediaş şi Orlat.