O femeie din Iași, cu COVID, a murit la cumpărături, după ce starea i s-a agravat brusc. Era nevaccinată și s-a tratat singură crezând că are gripă

O femeie de 38 de ani din Iaşi, infectată cu Sars-Cov-2, a murit în timp ce se afla într-un magazin la cumpărături, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Femeia s-a tratat acasă timp de zece zile, considerând că are gripă.

04 nov. 2021, 13:57
O femeie din Iași, cu COVID, a murit la cumpărături, după ce starea i s-a agravat brusc. Era nevaccinată și s-a tratat singură crezând că are gripă

O femeie de 38 de ani, din Iaşi, care nu știa că este infectată cu Aars-Cov-2 a murit în timp ce se afla într-un magazin la cumpărături. Femeii i s-a făcut brusc rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Femeia era nevaccinată și nu știa că are Covid. Aceasta nu s-a testat, deși prezenta simptome specifice. Femeia s-a tratat acasă timp de zece zile, considerând că are gripă.

Medicii au declarat că nu prezenta alte  comorbidităţi.

Familia a făcut apel la 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD s-a deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău. Soţul acesteia a spus că de zece zile ea lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

O femeie din Iaşi, în stare gravă la ATI după ce s-a tratat de Covid acasă. I-a fost teamă că oxigenul o va omorî
„A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ea a precizat că este un caz dramatic, care arată că boala omoară şi pacienţi tineri care nu sunt vaccinaţi.

„Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu.

DSP Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi ai femeii să fie testaţi, relatează news.ro.

Femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile, ucişi de COVID-19. Soţul femeii acuză medici: „De ce au vrut să o omoare?”

Femeie de 36 de ani şi fiul ei de doar două zile au murit din cauza infecției COVID-19. Necazul a început în iulie când Gabriela şi soţul ei au revenit în țară după mulți ani de muncă în Spania. Gabriela era însărcinată în 6 luni.

Pe data de 30 iulie 2021, cu două zile înainte de zbor, aceștia și-au făcut în Spania testele PCR, care au ieșit negative. Totul era bine și frumos până în ziua în care Gabriela Ionel a început să se simtă rău. Fiind și însărcinată, aceasta a decis să meargă la spital pentru mai multe investigații.

„Am venit toți din Spania cu teste PCR negative. După două zile, după ce am ajuns în țară, eu și soția mea am început să ne simțim rău. Eu mi-am revenit imediat, însă pentru ea ne-am făcut griji, deoarece era însărcinată. Am sunat la salvare, a venit, a luat-o de acasă, i-a făcut test rapid, care în primă fază era negativ. Eu am insistat să mi-l arate să văd că nu e pozitiv, pentru că mi-au spus că are o linie, dar o să aibă două și sigur e pozitiv. Au internat-o la infecțioase la spitalul din Piatra Neamț, la câteva zile după internare a început să se simtă din ce în ce mai rău, fiind nevoie de intubare”, a povestit Dragoș Ionel, soțul Gabrielei, pentru BZI.ro.

Femeie infectată cu tulpina delta a COVID-19, internată în stare gravă la ATI în Argeş

Odată cu agravarea stării de sănătate a Gabrielei, și copilul pe care îl purta în pântece a început să se simtă rău. Medicii au hotărât că cel mai bine în această situație este să intervină chirurgical pentru a scoate copilul. Dragoș a semnat că este de acord cu operația de cezariană. Din nefericire, copilul a murit după două zile.

„După mai multe zile petrecute în secța ATI, intubată, la spitalul din Piatra Neamț, și starea copilului s-a agravat. Ea fiind insărcinată, i-a transmis și copilului virusul. M-au sunat de la spital dacă sunt de acord ca să îi facă cezariană Gabrielei, deoarece aceasta nu mai are prea multe șanse de supraviețuire și măcar să salvăm copilul. Am mers într-un suflet la spital când am auzit și am semnat pentru intervenția chirurgicală. Am fost de acord.

Copilul s-a născut prematur la 6 luni, cântărind 800 de grame. Pentru că era afectat de boală încă din burtă, iar starea lui nu era una foarte bună, s-a hotărât transferul lui la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. Bebelușul avea o hemoragie internă la cap și nu a mai avut șanse de supraviețuire. Nu a trăit decât două zile. Am fost distruși când am aflat. Frățiorul său mai mare îl aștepta acasă. Gabriela a rămas în continuare intubată la Piatra Neamț, nici nu a apucat să-l vadă”, a mai povestit bărbatul din Piatra Neamț.

Dragoș Ionel îi suspectează pe medicii din Piatra Neamț de malpraxis

Dragoș Ionel spune că din vina lor soția lui a ajuns în stare atât de gravă și când au văzut că nu mai fac față situației, au decis să o transfere la Iași. Bărbatul povestește că soția lui nu trebuia internată la Infecțioase, într-un salon cu alte persoane infectate.

„Când au văzut că nu mai fac față situației? Medicii din Piatra Neamț mi-au spus că cel mai bine e să o transferăm pe Gabriela la Iași. Au spus că este infectată cu tulpina Delta și că starea ei este din ce în ce mai gravă și îi depășește această situație. Eu am cerut încă de la început explicații de la ei, pentru că nu înțelegeam cum s-a ajuns în această situație.

Am mers la spital, am cerut dosarul Gabrielei să văd ce se întâmplă cu ea, când s-a infectat și cum s-a ajuns în situația asta dacă noi am venit cu teste negative, nu ne-a fost foarte rău, nu a mai fost nimeni în jurul nostru care să fie infectat. De ce dacă nu erau capabili să trateze o astfel de afecțiune, de ce au ținut-o atât? De ce dacă era gravidă au pus-o în salon cu alți pacienți pozitivi? De ce au vrut să o omoare?”, povestește în lacrimi Dragoș Ionel.

La Iaşi, Gabriela a fost internată de urgență în secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon”. Femeia a rămas intubată și nu dădea niciun semn că își revine, chiar dacă, spune soțul femeii, ultimele teste COVID-19 au ieșit negative.

„Mi-au spus de la spital că o vor transfera cu elicopterul la Iași, pentru că este în stare foarte gravă și trebuie să ajungă în cel mai scurt timp. A venit o ambulanță și a luat-o. Abia mai respira. A ajuns la Iași, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului «Sfântul Spiridon», unde a stat intubată aproximativ o săptămână, starea ei fiind în continuare foarte gravă. Am ținut mereu legătura cu medicii din ATI să văd cum se mai simte și veștile erau tot mai proaste.

Tot ce îmi spuneau de bine era că ultimele teste COVID-19 au ieșit negative. Sunam mereu cu speranța că îmi vor da o veste bună, însă luni, 13 septembrie 2021, m-au sunat că a decedat. Am crezut că mi-a picat cerul în cap, nici nu am mai putut vorbi. I-am sunat eu înapoi, după câteva minute, și aveam atât de multe întrebări, la care nu am primit niciun răspuns. Vreau să merg până în pânzele albe să aflu adevărul și să văd din vina cui mi-am pierdut și soția, și copilul. Gabriela avea doar 36 de ani”, spune cu lacrimi în ochi Dragoș Ionel.


loading...
Partenerii noștri