O femeie din Italia merge zilnic 1.600 de kilometri, pentru a ajunge la locul de muncă. Program spartan, din cauza sărăciei. Cât costă o chirie la Milano

Pare incredibil, dar este adevărat. Din cauza sărăciei, inclusiv statele din centrul și vestul Europei determină cetățenii să recurgă la gesturi extreme. Un bun exemplu în acest sens este oferit de o femeie din Italia, care zilnic, parcurge 1.600 de kilometri dus-întors, pentru ajunge la locul de muncă, respectiv acasă. 

23 ian. 2023, 11:21
O femeie din Italia merge zilnic 1.600 de kilometri, pentru a ajunge la locul de muncă. Program spartan, din cauza sărăciei. Cât costă o chirie la Milano

Giuseppina Giuliano are 29 de ani și lucrează ca agent de pază la o școală din Milano, deși ea locuiește în Napoli. Aproximativ 800 de kilometri este distanța dintre cele două orașe. De la București la Satu Mare, pe șosea, distanța  e de nici măcar 650.

Tânăra din Italia face această navetă din septembrie 2022, deci de când a primit postul, scrie Il Giorno. Suma pe care o plătește pentru biletele de tren este incomparabil mai mică față de o chirie în Milano, a precizat italianca.

Ziua începe de la 3:30 dimineața, pentru Giussepina. Trenul spre Milano îl ia la 5:10 și ajune la școală în jurul orei 10:00. Trenul către casă îl ia la ora 18:20 și ajunge înapoi, acasă, la ora 23:00. Femeia obișnuiește să ia cina în tren, pentru a nu mai pierde timp acasă și pentru a se putea culca la o oră decentă.

 

Italianca face eforturi majore pentru a se întreține. Încasează un salariu infim. 18 ore este plecată de acasă

 

400 de euro plătește lunar Giuseppina, pentru biletele de tren. În Milano, cea mai ieftină chirie ste de 1.800 de euro, scrie presa din Italia. Tânăra câștigă doar 1.160 de euro lunar.

Femeia din Napoli speră să găsească pe cineva din Milano, care să-i ofere măcar o cameră, la un preț decent, pentru a nu mai fi nevoită să depună acest efort colosal, ce necesită mari cheltuieli, dar mai ales o grămadă de timp pierdut pe drumuri.

„Poate că printre toți oamenii care au auzit povestea mea există cineva cu o inimă bună care are o cameră sau un apartament mic lângă Milano și ar dori să mi-l închirieze”, a declarat Giuseppina pentru Il Giorno.

Femeia și-ar putea lua o chirie mai ieftină, de 500 de euro, într-o localitate aproape de Milano sau chiar la periferia orașului, însă nu și-ar dori să-și părăsească familia de la Napoli, de fapt.