O femeie din Lugoj și-a ascuns mama decedată într-o pădure pentru a-i încasa pensia. Casa de Pensii i-a stricat planul din greșeală

O femeie în vârstă de 56 de ani a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu executare după ce și-a ascuns mama moartă într-o pădure din Lugoj pentru a-i încasa mai departe pensia.

18 oct. 2022, 09:02
O femeie din Lugoj și-a ascuns mama decedată într-o pădure pentru a-i încasa pensia. Casa de Pensii i-a stricat planul din greșeală

Caz șocant în Lugoj! O femeie de 56 de ani și-a a scuns mama moartă în pădure pentru a-i încasa în continuare pensia. Femeia a fost acuzată pentru profanare de cadavre și a fost condamnată definitiv la 10 luni de închisoare cu executare.

Citește și Cum explică Ministerul Transporturilor faptul că România este pe primul loc în UE la numărul de morți în accidente rutiere | EXCLUSIV

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că în urmă cu 4 ani a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriu.

La câteva zile de la externare, bătrânei i s-a făcut rău și în cele dinj urmă a murit. Fiica sa în loc să îi facă cele creștinește mamei sale, „a luat hotărârea de a nu anunța pe nimeni de acest eveniment deoarece dorea să mai primească pensia acesteia”. potrivit documentului de trimitere în judecată.

Însă planul femeii a eșuat, deși cadavrul bătrânei decedate a fost descoperit în pădure la câteva luni de la deces, fiica ei a încasat o singură pensie în valoare de 791 de lei pentru că, din cauza unei erori Casa de Pensii i-a tăiat bătrânei pensia pe motiv de deces.

Femeia în vârstă de 56 de ani a fost supusă unei expertize psihiatrice în urma căreia a reieșit faptul că aceasta suferă de tulburare de personalitate disociată, dar la momentul comiterii faptei odioase a avut discernământ.

Judecătoria Lugoj a condamnat-o pe femeie la 10 luni de închisoare cu executare.

„În ceea ce priveşte modalitatea de individualizare a executării, raportat la comportamentul procesual al inculpatei de a se sustrage de la desfășurarea fazei de judecată, la antecedența sa infracțională, la faptul de a nu fi fost exprimat acordul pentru eventualitatea prestării muncii în folosul comunității, instanța va dispune executarea pedepsei de mai sus în regim de deținere”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, pronunțată în luna mai 2022.

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că în data de 26 septembrie 2022, femeia, dată în urmărire în urma condamnării, a fost găsită și încarcerată la Penitenciarul Arad.

Citește și Incident la metrou: un călător a căzut pe şine, se pare că este vorba de suicid