O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni. Acuzaţii grave la adresa medicilor

O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni. Aceasta îi acuză pe medici că nu ar fi făcut totul pentru a-i salva soţul şi fratele, care au murit prea devreme.

23 feb. 2021, 17:36
O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni. Acuzaţii grave la adresa medicilor
O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni. Acuzaţii grave la adresa medicilor

O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni. Maria îi acuză pe medici că nu i-au tratat cum trebuie pe fratele şi pe soţul ei.

O femeie din Satu Mare şi-a pierdut tatăl, soţul şi fratele în doar două luni

Soţul şi fratele Mariei au fost internaţi la Spitalul Negrești-Oaș în data de 7 februarie 2021. Potrivit medicilor, soţul Mariei avea 76% din plămâni afectaţi, în timp ce fratele femeii avea plâmânii afectaţi în proporţie de 50% şi o saturație în sânge de peste 90%.

În noapte de 7 spre 8 februarie, medicii i-ar fi transferat pe cei doi bărbaţi la Spitalul suport Covid de la Carei, însă fără acordul familiei.

”Am ajuns din Franța în 9 februarie și m-am prezentat la Spitalul Carei pentru a putea primi informații referitoare la starea lor de sănătate. Mi s-a spus prin telefon de către o doamnă doctor că starea soțului meu este foarte degradată, iar cea a fratelui este stabilă și cu 80% șanse de trăit. În data de 10 februarie am primit un telefon din partea doamnei doctor de pe secția ATI pentru achiziționarea medicamentului Lemod Solu, necesar lui M. Ioan pentru tratament și că spitalul nu mai are provizii cu acest medicament.

În Franța locuiesc de 10 ani și am trecut prin multe intervenții pe la spitale, dar niciodată nu ni s-a spus mie și familiei mele să cumpărăm un medicament care nu se eliberează doar pe bază de prescripție de către spital și doar ei îl pot achiziționa. Am reușit într-un final să fac rost de acest medicament cu ajutorul farmaciilor și le mulțumesc din suflet că mai avem oameni cu inimă în această țară”, povesteşte femeia, potrivit presasm.ro.  

Citeşte şi Victimele efectelor secundare ale vaccinului contra Covid-19 nu vor fi despăgubite. Situaţie fără precedent, ce apără companiile farma

Pe 10 februarie medicii i-au spus că starea de sănătate a soţului ar fi stabilizată, însă, după doar câîteva ore bărbatul a murit. Disperată să-şi salveze măcar fratele, maria a cerut transferul la un alt spital, însă s-a lovit de refuzul medicilor de la Carei.

”Am cerut transferul fratelui către alt spital mai performant și unde sunt doctori capabili să trateze pacienți, nu să îi bage la doi metri sub pământ. Transferul ni s-a refuzat din partea medicului de gardă până în data de 12 februarie seara, când am reușit transferul către Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare. Pacientul a ajuns în jurul orei 21.00, dar fără fișa medicală cu informațiile referitoare la tratamentul administrat în Carei”, mai spune Maria.

Citeşte şi INSP: Tulpina britanică de coronavirus circulă deja în jumătate din județele ţării UPDATE

În ciuda eforturilor familiei de a împiedica o a doua tragedie, bărbatul a murit pe patul de spital pe 13 februarie.

”Oameni buni, cei care aveți un suflet, ajutați-ne ca această petiție să se facă cunoscută și să cerem detalii de ce se moare în aceste circumstanțe necunoscute. L-am îngropat pe tatăl meu în decembrie, anul trecut, iar doua luni mai târziu pe soțul meu și pe fratele meu. Durerea este nespus de grea și aceste explicați care ne lipsec pentru a putea înțelege ce s-a întâmplat.

Acuzăm doctori de la Spitalul Negrești-Oaș si de la Spitalul Municipal Carei și personalul de pe sectia ATI pentru relele tratamente și lipsa profesionalismului. Nu dorim ca alți oameni să mai întâmpine astfel de situații”, este apelul femeii.