O femeie din Sibiu, în COMĂ din cauza virusului West Nile

O femeie în vârstă de 54 de ani cu o severă meningo – encefalită virală West-Nile, aflată internată în comă la Spitalul Județean Sibiu, a fost beneficiara unei intervenții chirurgicale în premieră pentru România.

11 sept. 2015, 12:58
O femeie din Sibiu, în COMĂ din cauza virusului West Nile

„Aceste cazuri sunt foarte rare. Pacienta se afla în comă profundă şi s-au efectuat trei şedinţe de dublă-filtrare plasmafereză, urmate de ameliorarea stării neurologice. Pacienta se află în continuare în cadrul Secţiei Clinice ATI„, a explicat Alina Bereanu medic primar specialitatea ATI.

Dubla filtrare plasmafereză are indicaţie terapeutică la pacienţii cu boli severe autoimune neurologice şi hematologice. Metoda reprezintă o tehnică transfuzională iar deosebirea faţă de plasmafereza clasică este că folosim două filtre în prelevarea plasmei fapt care duce la creşterea eficienţei. Practic, datorită faptului că nu se îndepărtează plasma în totalizate ci doar anticorpii, metoda e mai fiziologică, mai bine tolerată de pacient„, a explicat medicul şef al Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu.

Ne bucurăm că, în cadrul celei mai importante instituţii sanitare din judeţ sunt aplicate cu succes tehnici terapeutice noi şi suntem convinşi că astfel de realizări se vor înmulţi, în condiţiile în care, în ultimii ani, am înregistrat o creştere calitativă semnificativă la nivelul infrastructurii spitalului, prin obiectivele de investiţii finalizate sau în curs de finalizare„, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.