O femeie imigrantă şi doi copii s-au înecat în largul insulei greceşti Lesbos

O femeie imigrantă și doi copii s-au înecat miercuri când o barcă ce transporta aproximativ douăzeci de persoane s-a răsturnat în largul insulei grecești Lesbos, a anunțat paza de coastă greacă, citată de Reuters.

15 oct. 2015, 03:21
O femeie imigrantă şi doi copii s-au înecat în largul insulei greceşti Lesbos

Paza de coastă a declarat că un elicopter al agenției UE de control al frontierelor Frontex a reperat barca răsturnată și scafandrii locali au ajutat la recuperarea trupurilor femeii, unei fete și unui nou născut. Paza de coastă nu a putut confirma cetățenia victimelor. 
    
Celelalte douăzeci și unu de persoane la bord au fost salvate anterior miercuri de paza de coastă turca. Circumstanțele 
accidentului nu au fost imediat clare, notează Reuters. 
    
Aproximativ 3.000 de persoane au murit încercând să traverseze Mediterana în acest an, potrivit agenției ONU pentru refugiați. 

Autoritățile și agențiile umanitare din Lesbos afirmă că insula este în criză de spațiu pentru a îngropa morții. 
    
Mii de oameni continuă să sosească în fiecare zi din Turcia, situată la doar 4,4 km distanță. Pe plajele insulei sunt munți de veste de salvare portocalii. 
    
Frontex afirmă că peste 710.000 de imigranți ilegali au intrat în UE în acest an, amintește Reuters. 
    
UE se luptă să ajungă la o soluție cuprinzătoare în cea mai mare criză a migrației de la Al Doilea Război Mondial. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras și cancelarul german Angela Merkel au discutat problema la telefon miercuri, a declarat biroul lui Tsipras, înaintea unui summit UE la Bruxelles joi.