O femeie încearcă să salveze o specie de MĂGARI URIAŞI: Au peste doi metri şi seamănă cu MAMUŢII

O femeie din Marea Britanie încearcă să salveze o specie de măgari uriaşi aflaţi pe cale de dispariţie, după ce a descoperit faptul că mai există doar 1.000 de exemplare în întreaga lume. Ea deţine peste 22 de astfel de animale care seamănă cu mamuţii şi pot ajunge la peste 2.5 metri înălţime.

08 mai 2013, 20:14

Annie Pollock încearcă să salveze o specie de măgar originar din Franţa, numită Baudet de Poitou, după ce s-a îndrăgostit de aceste creaturi ciudate, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi S-a întâmplat la Constanţa: Au furat doi măgari, i-au tranşat şi i-au vândut ca şi carne de vită

Ea şi-a deschis în localitatea Lymington o crescătorie pentru cabalinele care seamănă cu mamuţii, fiind posesoarea a 22 de astfel de animale, în decursul a nouă ani. Ei pot ajunge la 2.5 metri înălţime, fiind mai înalţi decât majoritatea cailor şi crescătorii trebuie să le asigure o dietă specială pentru a nu creşte prea mari.

În vârstă de 52 de ani, Annie şi-a dedicat viaţa acestor animale, încercând să salveze special, mai ales că în 1977 mai existau doar 44 de măgari uriaşi, după ce ţăranii au preferat să îi înlocuiască cu maşini, fiind folosiţi pentru transportul produselor. Ei sunt foarte greu de crescut, având părul foarte lung. Acesta trebuie periat des, pentru a nu se transforma în cozi.

Citeşte şi Cea mai scumpă brânză din lume: Este făcută din lapte de măgar şi costă o avere

În 2004 i-am telefonat unei femei din Franţa, încercând să cumpăr o lamă, dar am ajuns să am doi măgari Poitou de care m-am îndrăgostit. Am început să îi înmulţesc, după ce am descoperit că sunt extrem de rari, încercând să salvez specia. Am salvat şapte din Franţa, altfel ajungeau în abator. Din punct de vedere istoric, ei aveau o dietă foarte săracă, aşa că trebuie să le limitez mâncarea altfel cresc prea mari. Iubesc temperamentul lor, sunt foarte amuzanţi şi prietenoşi”, a declarat femeia pentru publicaţa britanică.

Citeşte şi Măgarii taximetrişti, un nou transport public în Italia FOTO