O femeie paralizată a fost declarată decedată. Medicul nu a consultat-o de teama COVID

Caz incredibil în Brașov. Groparii au fost anunțați să sape o groapă pentru o bătrână de aproximativ 90 de ani, iar la puțin timp au fost anunțati că această a ”înviat”. De fapt, femeia nu murise și era doar paralizată.

19 nov. 2020, 16:02
O femeie paralizată a fost declarată decedată. Medicul nu a consultat-o de teama COVID

O femeie paralizată a fost declarată decedată. Ana Tăbârcea, în vârstă de 90 de ani, din Predeal, a fost declarată decedată de către medicul de familie. Totul s-a întâmplat după ce asistentul personal care o îngrijea a constatat într-o dimineaţă faptul că bătrâna nu se mai trezea, aşa că a chemat doctorul, potrivit observatornews.ro.

Medicul de familia a venit la domiciliu, a văzut-o pe femeie, însă nu i-a urmărit semnele vitale, de teamă ca aceasta să nu fie infectată cu coronavirus. Cadrul medical a emis certificatul constatator de deces în baza unei examinări vizuale.

Citește și: Alexandru Rafila, despre testarea în masă a populaţiei: Sunt rezervat în privinţa capacităţii de organizare

Odată declarată moartă, groparii au fost anunţaţi să pregătească locul la cimitir, iar angajaţii de la pompe funebre au venit să ridice trupul neînsuflețit al bătrânei, să se ocupe de caz. Femeia, de fapt, paralizase. Ulterior aceasta a fost transportată la spital și tratată de medici.

O femeie paralizată a fost declarată decedată. „Mi-au spus că doamna este acoperită cu o pătură, iar noi când am dat pătura la o parte să o preluăm, dânsa încă respira”, a povestit Florin Beliță, administrator firmă pompe funebre.

„Noi ne-am apucat de groapă şi pe urmă am primit telefon de la administraţia bisericii să ne oprim, că femeia a înviat”, a povestit groparul.

În acest caz, Poliţia a deschis un dosar in rem pentru neglijenţă în serviciu şi vătămare corporală din culpă. De asemenea, şi Colegiul Medicilor face propria investigație, pentru a stabili răspunderea doctorului care a constatat decesul.

„Din primele cercetări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că în urma solicitării unei examinări medicale privind posibilul deces al femeii de 89 de ani, s-a eliberat un act prin care s-a constatat decesul persoanei”, a declarat Nadia Olaru, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

 

 

 


loading...