O fetiţă de 10 ani a aflat că mai are doar o zi de trăit după ce a fost diagnosticată cu neurofibromatoză

O fetiţă de 10 ani care se plângea că vede în ceaţă a fost diagnosticată cu o afecţiune rară. Ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, medicii fiind reţinuţi în privinţa şanselor acesteia de supravieţuire.

07 iun. 2021, 16:02
O fetiţă de 10 ani a aflat că mai are doar o zi de trăit după ce a fost diagnosticată cu neurofibromatoză
Sursa FOTO: Mirror

Fetiţă cu neurofibromatoză. După ce au consultat-o timp de… şase ore, medicii i-au mai dat 24 de ore de trăit, scrie Mirror. Hollie Hartley a început să se simtă rău la școală și le-a spus profesorilor că vede în ceață. Familia ei a dus-o de urgență la spital, unde au aflat teribila veste, că fetiţa nu mai are timp…

Echipa de medici i-au îndepărtat o tumoră cerebrală şi, după analize amănunţite care s-au desfăşurat pe parcursul unei săptămâni, au constatat că fata are o boală rară a pielii, neurofibromatoză, care favorizează formarea de tumori pe ţesuturi. Aceste tumori se pot dezvolta oriunde in sistemul nervos, în creier, în măduva spinării şi în nervi. Această afecţiune este de obicei diagnosticată în copilărie sau la vârstă adultă timpurie.

Citeste si Cei care îşi caută perechea pe site-urile de matrimoniale îşi vor putea completa la profil dacă sunt sau nu vaccinaţi împotriva COVID

Fratele lui Hollie, Charlie, în vârstă de 18 ani, a povestit cum a început totul: „Hollie nu a vrut să se ridice din pat pentru a merge la școală. La început, am crezut că doar încearcă să lipsească de la școală. Dar apoi ne-au sunat și ne-au spus că trebuie să o luăm acasă pentru vede în ceață și se simte rău”.

Charlie a mai povestit că micuţei îi era frică de moarte şi se temea că nu se va mai trezi dacă se va culca: „Sora mea ne întreba dacă va muri și dacă cumva nu se va mai trezi după ce se culcă. A fost sfâșietor, dar am încercat să rămânem pozitivi de dragul ei”, a povestit acesta.

fetiţă cu neurofibromatoză

O fetiţă cu neurofibromatoză va trebui să trăiască cu această boală toată viaţa

Hollie va trebui să trăiască cu această boală pentru tot restul vieţii. Totodată, până la vârsta de 16 ani, micuţa va trebui să revină la spital o dată la trei luni pentru RMN.

Acum își dă seama prin ce trece”, a spus Charlie.

Citeste si Pe ce mai dau bogaţii banii: o sculptură invizibilă a fost vândută cu 15.000 de euro. Autorul, „artist al vidului”, explică modul în care opera de artă trebuie admirată

Vrea să se asigure că toată lumea în jurul ei este în regulă și își ascunde durerea. Este foarte greu să vezi asta„, povesteşte adolescentul.

Întrucât nu există un tratament care să vindece complet această afecţiune, medicii vor încerca să controleze simptomatologia prin chimioterapie.

Fratele ei a mărturisit că întreaga familie face eforturi pentru ca Hollie să se bucure de orice clipă.

Încercăm doar să-i oferim lui Hollie cea mai bună viață posibilă și să îi facem cele mai fericite amintiri”, a adăugat Charlie.