O fetiţă de 10 ani din Siria rănită de un lunetist, evacuată spre un spital din Damasc

O fetiță siriană de 10 ani care a fost rănită de un lunetist la Madaya (sud-vest), oraș asediat de forțele lui Bashar al-Assad, a fost evacuată duminică dimineață spre un spital din Damasc, informează surse concordante citate de AFP.

14 aug. 2016, 06:00
O fetiţă de 10 ani din Siria rănită de un lunetist, evacuată spre un spital din Damasc

ONG-ul Amnesty International a cerut comunității internaționale să facă totul pentru a o evacua pe Ghina Quwayder, împușcată în șold la 2 august, în timp ce ieșise să cumpere medicamente pentru mama ei.

„Semiluna roșie siriană a evacuat-o pe fetița din Madaya spre Damasc după miezul nopții”, a declarat pentru AFP Abdel Rahmane, director al Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSD), un ONG care dispune de o importantă rețea de surse în teren.

„Fetița a fost evacuată împreună cu mama ei Sahar spre un spital din Damasc pentru a primi îngrijiri medicale”, a declarat un responsabil sirian din cadrul forțelor de securitate, adăugând că starea ei de sănătate „este stabilă”.

O fotografie intens partajată pe rețelele sociale o arată pe fetiță așezată pe o targă.

Ea prezintă o fractură complexă care îi provoacă „o durere extremă aproape permanentă”, potrivit Amnesty, care a acuzat regimul sirian că se opune evacuării ei spre Liban sau Damasc.

Amnesty International a identificat inițial fetița drept Ghina Ahmad Wadi.

Peste 40.000 de persoane trăiesc sub asediu de luni de zile la Madaya, oraș situat la nord-vest de Damasc încercuit de forțele lui Bashar al-Assad și combatanți ai Hezbollah.

Potrivit organizației Medecins sans frontieres (MSF), zeci de persoane au murit de foame.

Citeşte şi Statul Islamic a răpit 2.000 de civili în Siria. Jihadiştii îi transformă în scuturi umane