O fetiţă de 12 ani din Australia a condus maşina cu o viteză de două ori mai mare decât limita permisă

Fetiţa de 12 ani este din insula australiană Tasmania şi a fost prinsă de poliţie în timp ce conducea cu o viteză de 122 de km la oră un autoturism Mazda, cu transmisie automată.

14 dec. 2015, 07:20
O fetiţă de 12 ani din Australia a condus maşina cu o viteză de două ori mai mare decât limita permisă

Când maşina condusă de adolescentă a fost oprită de poliţia din Tasmania, fata a încercat să pozeze în instructor auto.

Pe scaunul din dreapta şoferului se afla o altă adolescentă, de 16 ani, iar pe bancheta din spate a maşinii, un tânăr de 21 de ani, care era vărul adolescentei şi îi împrumutase acesteia maşina, el neavând carnet de conducere, informează skynews.com.au. 

Chestionată de poliţişti, fetiţa de 12 ani a dat răspunsuri ca şi cum ar fi fost instructor auto sau cel puţin şofer începător. Oamenii legii au devenit suspicioşi după răspunsurile fetei şi pentru că ea nu s-a legitimat atunci când ei o opriseră în trafic pentr exces de viteză.

Au dus-o la secţie, iar acolo poliţiştii au aflat cu stupoare că are numai 12 ani. Ea a fost pusă sub acuzare pentru depăşirea limitei legale de viteză, dar şi pentru faptul că nu avea permis de conducere şi s-a recomandat cu un nume fals. Ea va fi judecată conform codului special pentru minori.

Citeşte şi Silvius Prigoană s-a răsturnat cu maşina FOTO

Astfel de probleme nu sunt o noutate în insulă, adolescenţii fiind tentaţi să se urce la volan fără permis de conducere şi să meargă cu viteză pe drumurile publice. Poliţiştii spun că rareori au văzut la volan un copil de 12 ani.

Cazul fetiţei survine după ce, cu câteva zile înainte, un bărbat fusese prins conducând cu 200 Km la oră – viteză dublă faţă de maximum admis pe un drum rural din nordul Tasmaniei.