O fetiţă de 4 ani a orbit din cauza gripei. Care au fost primele semne ale bolii. „Este norocoasă să fie în viaţă”

O fetiţă de 4 ani a orbit din cauza gripei. Care au fost primele semne ale bolii. "Este norocoasă să fie în viaţă", susţin medicii.

13 ian. 2020, 08:43
O fetiţă de 4 ani a orbit din cauza gripei. Care au fost primele semne ale bolii. „Este norocoasă să fie în viaţă”

O fetiță în vârstă de 4 ani din Iowa, care aproape a murit după ce s-a îmbolnăvit de gripă, este acum oarbă din cauza bolii, iar părinții ei trag un semnal de alarmă și le cer tuturor să-și vaccineze copiii.

„Este groaznic să-ți vezi copilul suferind astfel”, spune mama copilei, Amanda Phillips.

Citeşte şi Primul deces cauzat de gripă în acest sezon, în Buzău. Avertisment sever al medicilor, pentru toată populaţia

Jade DeLucia, care nu a fost vaccinată împotriva gripei în acest sezon, s-a îmbolnăvit înainte de Crăciun și a petrecut aproape două săptămâni la terapie intensivă fiind foarte aproape de a-și pierde viața.

„Este norocoasă să fie în viață”, a spus unul dintre medicii ei, dr. Theresa Czech. „Este o mică luptătoare. Și cred că este foarte norocoasă”, a mai spus medicul citat de CNN.

Totul a început pe 19 decembrie, când Jade i-a spus mamei că nu se simte prea bine. Avea febră scăzută, care răspundea însă la antitermice, așa că fetița își revedea rapid. Până în dimineața de Ajunul Crăciunului, când au încercat să o trezească și nu au reușit. Jade avea febră foarte mare, așa că au fugit cu ea la spital unde au urmat două săptămâni în care au crezut că nu va supraviețui.

Dar după două săptămâni de luptă cu boala în terapie intensivă, părinții lui Jade a constatat că fiica lor nu mai vede.

Toate testele oftalmologice au arătat că nu există niciun fel de problemă la ochii ei, ci problema pare să vină de la creier, care ar fi suferit leziuni importante în timpul bolii.

„Deocamdată nu putem ști dacă îi va reveni sau nu vederea. În aproximativ trei-șase luni de acum, vom ști. Oricare ar fi recuperarea pe care o are la șase luni, probabil că va primi tot.”

Jade ar putea avea, de asemenea, probleme cognitive sau de dezvoltare, cum ar fi dizabilități de învățare, a adăugat Czech.

În fiecare an, sute de copii mor din cauza gripei, iar cei mai mulți dintre ei nu au fost vaccinați împotriva gripei.