O fetiță de nouă ani a murit în somn, la trei zile după ce a fost confirmată cu COVID

O fetiță de nouă ani din San Antonio, Texas, a murit în somn, la doar trei zile după ce a fost confirmată cu coronavirus. Tragedia a avut loc pe 2 februarie, chiar de ziua tătului său.

08 feb. 2021, 15:52
O fetiță de nouă ani a murit în somn, la trei zile după ce a fost confirmată cu COVID

O fetiță de nouă ani a murit în somn. Makenzie Gongora a fost confirmată cu coronavirus pe 29 ianuarie, iar la doar trei zile distanță a murit în somn. Tragedia a avut loc pe 2 februarie, la primele ore ale zilei, conform Today. În timp ce se afla la after-school, Makenzie s-a plâns de dureri ușoare de cap și stomac, iar conform mătușii copilei, fetița avea și temperatură mare.

Cea mică a fost transportată de mama sa, la Brooke Army Medical Center, acolo unde a fost supusă unor analize medicale și testată pentru coronavirus. Fetița a avut rezultate negative pentru streptococ şi gripă, însă a fost testată pozitiv pentru COVID-19. „Kenzie nu a avut probleme respiratorii, nu avea niciun semn grav, toate simptomele erau uşoare”, a afirmat Victoria Southworth, o altă mătușă a fetiței.

Citește și: Nou-născut infectat cu tulpina britanică de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 56 de cazuri

“Doctorii i-au spus cumnatei mele să o ia acasă şi să îi ofere confortul necesar, să îi monitorizeze febra, iar dacă aceasta trece peste un anumit punct sau dacă apar alte probleme majore să o aducă înapoi la spital. Nu a avut nicio problemă cu respiraţia, nu părea obosită sau ceva de genul acesta, în acel moment”, a spus, la rândul ei, Erica

O fetiță de nouă ani a murit în somn. Tragedia este și mai mare ținând cont că fetița a murit chiar de ziua tatălui său. În următoarele zile, simptomele fetiței au fost ușor de gestionat și nu au ridicat motive de îngrijorare, conform celor două mătuși. Însă, pe 1 februarie, fetița a început să se simtă epuizată și s-a culcat mai devreme decât în mod normal.

„În timpul nopții, cumnata mea a verificat-o şi şi-a dat seama că nu mai respiră. Nu reuşea să-i găsească pulsul”, a afirmat Gongora.

În urma morții fetiței, familia acesteia s-a testat pentru coronavirus și au depistat că sora și tatăl acesteia sunt pozitivi. Cei doi părinți fac tot posibilul pentru a se asigura că nu își pierd și al doilea copil din cauza infecției.