O fetiță de opt ani a suferit arsuri extrem de grave după ce i-a explodat un ou în față. A încercat cel mai periculos truc de gătit VIDEO

O fetiță de opt ani a suferit arsuri extrem de grave și a fost în pericol de a-și pierde vederea, după ce un ou gătit la microunde i-a explodat explodat în față.

16 iun. 2021, 16:01

O fetiță de opt ani, din Marea Britanie, pe nume Kadie Law, a suferit arsuri extrem de grave în zona feței, după ce a încercat să gătească un ou la cuptorul cu microunde. Kadie a urmat un tutorial al unui student în științe medicale, care demonstra cum se poate găti un ou poșat, la cuptorul cu microunde.

Micuța Kadie a încercat să gătească un ou, întocmai instrucțiunilor prezentate, însă după ce a scos oul din cuptor, apa fiartă în care se afla conținutul oului, i-a expodat fetiței direct în față.

Copila a început să țipe de durere, iar logodnicul mamei sale, Michael Sale, în vârstă de 29 de ani, a sărit în ajutorul copilei. Bărbatul a pus-o pe fetiță sub un jet rece de apă, astfel încât să-i calmeze durerea și să diminueze efectul arsurilor.

Michael a alertat-o pe mama fetiței, pe nume Kirsty Brown, iar cei doi adulți au încercat să aline suferința copilului și i-au spălat rănile cu apă rece, timp de 40 de minute.

Katie a fost apoi dusă la spital de urgență, unde medicii au observat că fetița a avut arsuri de gradul doi pe suprafața feței, în special în zona pleoapelor și a frunții. Specialiștii au constatat că accidentul putea să provoace orbirea fetiței, însă a fost un miracol că ochii nu i-au fost afectați.

O fetiță de opt ani căreia i-a explodat un ou în față nu mai are voie la lumina soarelui

Medicii au îndepărtat de pe chipul ars al copilei un strat de piele, după care au aplicat ulei de măsline și un bandaj, pe frunte, zona cea mai afectată.

„Când am ajuns la unitatea de arși a spitalului, copila a fost așezată într-0 cadă cu apă , apoi o asistentă a venit și i-a îndepărtat stratul de piele inflamat. I-au pus un bandaj pe frunte și trebuia să-i aplicăm ulei de măsline peste arsuri, în mod periodic.”, a declarat mama fetiței.

În ciuda faptului că părinții au urmat cu strictețe tratamentul recomandat de medici, pielea lui Kadie s-a infectat, iar familia ei a dus-o din nou la spital pentru a i se administra antibiotice.

„Nu mai are voie să se expună la lumina soarelui, iar pentru următorii doi ani trebuie să aplice de fiecare dată, când iese din casă, o cremă cu factor de protecție solară foarte ridicat. Nu are voie să stea afară între orele 11 și 2 după-amiaza și nici farduri nu are voie să folosească, deși le adoră.”, a precizat mama fetiței.

Deși au trecut opt luni de groaznicul accident, iar arsurile suferite de fetiță s-au vindecat, într-o anumită măsură, mama fetiței vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că nu orice aliment se poate găti la cuptorul cu microunde, titrează Daily Mail.