O fetiță de ȘASE ani a căzut din telescaun. Intervenție dramatică cu elicopterul SMURD

O fetiță în vârstă de șase ani a căzut din telescaun de la o înălțime de patru metri, la Sinaia. Fetița era în timpul antrenamentului de schi cu lotul Clubului Carpaţi Sinaia.

26 feb. 2021, 13:46
O fetiță de ȘASE ani a căzut din telescaun. Intervenție dramatică cu elicopterul SMURD

O fetiță de ȘASE ani a căzut din telescaun. Autoritățile au activat protocolul de urgenţă, iar copila a fost dusă la cabinetul Salvamont de la Cota 1400 şi a fost solicitată intervenţia unui elicopter, conform AGERPRES.

Conform administratorului public al Primăriei Sinaia, Marian Panait, incidentul s-a produs vineri, pe domeniul schiabil al staţiunii, la telescaunul care deserveşte zona Valea Soarelui.

Citește și: Peste 100 de noi cabinete de vaccinare anti-Covid se deschid de luni în țară

Fetiţa în vârstă de 6 ani se afla in timpul antrenamentului de schi cu lotul Clubului Carpaţi Sinaia şi a căzut de la aproximativ patru metri din telescaun. Aceasta era însoţită o colegă mai mare în timpul producerii incidentului.

O fetiță de ȘASE ani a căzut din telescaun. Cea mică a fost preluat şi transportat la cabinetul Salvamont de la Cota 1400, fiind solicitată intervenţia unui elicopter. Primele date arată că starea sa este bună şi că are nevoie de investigaţii medicale suplimentare.

Tragedie în Sinaia. Un ghid montan a murit în brațele colegilor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, angajat al cabanei Piatra Arsă din Bucegi, a murit în brațele colegilor săi, în urma unui stop cardiac. Bărbatul era angajat al cabanei Piatra Arsă din Bucegi, acesta a murit în brațele colegilor săi de la Salvamont Sinaia, care fuseseră chemați să îi acorde primul ajutor.

Conform martorilor evenimentului, bărbatul de 60 de ani însoțea un grup de turiști în momentul în care i s-a făcut rău și s-a prăbușit brusc în zăpadă. Cu toate că echipajul de intervenție de la Salvamont a încercat să îl resusciteze, bărbatul nu a răspuns manevrelor de prim-ajutor care au durat aproximativ o oră.

„La ora 11:03 am fost anunțați că o persoană se simte rău și a căzut din picioare în Șaua Călugărului. Coboram drept de pe Furnica cu snowmobilul (panta cu inclinatie de 40 grade) astfel prima echipa de interventie ajunge la fata locului la 11:09. Evaluam si constatam ca persoana a intrat in stop cardio-respirator.