O fetiţă în vârstă de un an a murit după ce s-a infectat cu coronavirus în Argeş. Record de decese COVID-19 în 24 de ore

O fetiță în vârstă de un an, din Argeș, care prezenta mai multe comorbidități, se numără printre cele 211 persoane infectate cu coronavirus care au murit în ultimele 24 de ore.

03 dec. 2020, 13:52
O fetiţă în vârstă de un an a murit după ce s-a infectat cu coronavirus în Argeş. Record de decese COVID-19 în 24 de ore

O fetiță în vârstă de un an, din Argeș, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Copila prezenta mai multe comorbidități. Potrivit unor surse medicale, fetiţa de un an era foarte bolnavă înca de la naştere. Era hranita printr-o sonda.

Rudele copilei nu-şi explică de unde s-a infectat.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 3 DECEMBRIE. Noi recorduri negative la numărul de decese și pacienți la ATI. Peste 210 pacienți au murit în ultimele ore

 

Bilanţ coronavirus. Cel mai mare număr de decese de la începutul pandemiei

Până astăzi, 11.876 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică. 

În intervalul 02.12.2020 (10:00) – 03.12.2020 (10:00) au fost raportate 211 de decese (125 bărbați și 86 femei). Este vorba despre pacienţi care s-au infectat cu coronavirus şi erau internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, 2 decese la categoria de vârstă 20-29 de ani, 1 deces la categoria de vârstă 30-39 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 23 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 49 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 62 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 64 decese la categoria de peste 80 de ani.

202 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 6 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

 

Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus, mai mare decât cel al celor care se infectează. Anunţul lui Orban înainte de alegeri

Ludovic Orban s-a arătat optimist privind modul în care evoluează pandemia de COVID-19 în România. Premierul a precizat că a fost constatată o descreştere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, scăzând totodată şi procentul de pozitivare la săptămână.

„Pe săptămâna anterioară am avut o descreştere a numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri. A scăzut şi procentul de pozitivare la săptămână. Am început aproape în fiecare zi numărul persoanelor care se vindecă să fie mai mare decât numărul persoanelor care se infectează”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a fost întrebat cum îşi explică scăderea numărului de noi cazuri de COVID-19, în condiţiile diminuării şi a numărului de testări.

„Vă referiţi la procentul de persoane pozitive din procentul de persoane care se testează. Acest procent l-aţi văzut în ultimele trei zile pentru că au fost zile libere. S-au efectuat mai puţine teste. L-aţi văzut mai mare pentru că se testează cazurile prioritare şi din cauza asta, procentul de pozitivare este mai mare”, a explicat Orban.