O fetiţă născută cu patru picioare a fost separată cu succes de geamănul ei parazit

O fetiță din Coasta de Fildeș născută cu patru picioare și două coloane vertebrale a fost separată cu succes de geamănul parazit după o intervenție chirurgicală rară și complexă, ce a avut loc la un spital din Chicago, informează marți Reuters.

22 mart. 2017, 15:08
O fetiţă născută cu patru picioare a fost separată cu succes de geamănul ei parazit

Dominique, în vârstă de zece luni, a fost operată timp de șase ore, la 8 martie, la intervenție participând cinci medici chirurgi de la Advocate Children’s Hospital din Park Ridge, Illinois. Ea se află în prezent în plasament în sânul unei familii care o are în grijă până ce se va reface și se va putea întoarce acasă, au declarat doctorii și mama sa substitutivă.

Evoluează bine. A stat internată numai cinci zile. Este acasă cu „mama vitregă” și se simte foarte, foarte bine„, a declarat medicul specialist în chirurgie pediatrică și reconstructivă Frank A. Vicari.

Dominique s-a născut cu un geamăn parazit, iar jumătatea inferioară a corpului insuficient dezvoltat al acestuia ieșea din zona gâtului și a spatelui fetiței.

Un geamăn parazit este un geamăn identic ce nu se separă complet în timpul dezvoltării. Cu alte cuvinte, nu este un alt geamăn independent, ci un geamăn dependent de sistemul corpului ei care îl hrănește, precum inima sau plămânii lui Dominique„, a explicat John R. Ruge, medic pediatru neurochirurg în cadrul unității medicale menționate.

Medicii nu au făcut public numele de familie al fetiței.

Nancy Swabb, din Edgebrook, Illinois, a avut grijă de Dominique încă de la sosirea ei în Statele Unite pentru intervenția chirurgicală. „A fost o încântare. Ne-am bucurat s-o avem în familia noastră„, a spus Swabb. „Am trimis o mulțime de fotografii și noutăți și astfel știm că familia lui Dominique vede ce face ea, că are doi dinți noi și învață să facă cu mâna și tot felul de alte lucruri speciale„, a completat mama substitutivă a fetiței.

Swabb a mai declarat că nu vrea să se gândească la faptul că va trebui să-și ia adio de la Dominique când aceasta se va întoarce la familia ei din Coasta de Fildeș. „Ne-a cucerit inimile. Este o membră a familiei noastre„, a spus Swabb.

Citeşte şi Premieră medicală incredibilă: A făcut dublu transplant, de inimă şi plămâni, apoi, cezariană