O fetiţă născută cu trei picioare are acum o nouă şansă la viaţă

O fetiță născută cu trei picioare s-a întors vineri în Bangladesh după o lungă și rară intervenție chirurgicală în Australia, după care ea poate merge și chiar alerga pe două picioare, a declarat vineri medicul său, relatează AFP.

28 apr. 2017, 15:52
O fetiţă născută cu trei picioare are acum o nouă şansă la viaţă

Șansele de supraviețuire ale lui Choity Khatun erau totuși considerate destul de mici înainte ca fetița de trei ani să fie dusă la Melbourne anul trecut, de organizația caritabilă Children First.

O echipă de chirurgi și-a dedicat mai multe luni reconstrucției anatomiei fetei.

„O soră geamănă a crescut în afara bazinului ei, dar nu era decât o parte din ea. Problema este că nu există reguli pentru așa ceva, în măsura în care ea este un caz pur și simplu unic, deci a trebuit să determinăm despre ce este vorba”, a explicat Chris Kimber, șef al secției de chirurgie pediatrică de la spitalul pentru copii Monash.

„Când Choity a ajuns în Australia, ea suferea de malnutriție și nu putea merge corect”, a adăugat el.

În urma unor consultări cu experți din Europa și SUA, chirurgii au pus la punct o intervenție chirugicală în cadrul căreia să înlăture fragmentele din cel de al treilea picior — din care o parte a fost tăiat în Bangladesh — precum și alte organe.
Părțile din corpul unei gemene se dezvoltaseră în perineul fetiței — ansamblul de țesuturi dintre organele genitale și anus.

Chirurgii au petrecut numeroase ore cu examinarea fetiței sub anestezie și au descoperit că ea avea mai multe organe în dublu exemplar: rect, anus, vagin și uter. De asemenea, ea suferea de incontinență, respectiv elimina involuntar urină și materii fecale.

Opt medici specialiști în reconstrucție genitală și a bazinului au participat în noiembrie anul trecut la intervenția chirurgicală „extrem de rară”, care a durat opt ore, a mai precizat Kimber.

Chirurgii au reușit să rezolve problema incontinenței fetei, respectiv să-i permită să controleze din nou emisisia de urină și materii fecale, ceea ce este „extraordinar”, a observat el.

În plus, fata este și parțial oarbă, dar această problemă nu a putut fi rezolvată de un oftalmolog al spitalului.

Choity vede totuși suficient de bine pentru a merge și a alerga, spre marea bucurie a mamei sale de 22 de ani, Shima Khatun.

„Totul merge bine acum. Se poate juca ca alți copii”, a mai declarat mama pentru postul Channel Nine.

Citeşte şi Dublu atentat sinucigaş în Bangladesh soldat cu moartea a şase persoane, între care şi doi poliţişti

 

loading...