O fetiţă premiantă din Piteşti vrea lumină de la Moş Crăciun, ca să nu mai scrie la lumânare

Publicat: Joi, 13 Decembrie 2012 17:04 // Actualizat: Joi, 13 Decembrie 2012 17:26 // Sursa: România TV

O fetiţă de doar 8 ani din Piteşti nu vrea jucării, bicicletă sau haine. Cel mai mult îşi doreşte să aibă lumină. Copila locuieşte cu mama sa într-o casă sărăcăcioasă, fără curent electric. Fetiţa face eforturi uriaşe la şcoală să atingă performanţa colegilor.

Ioana locuieşte cu mama ei într-o cameră din chirpici, de trei metri pătraţi, la marginea Piteştiului. Femeia şi-a pierdut slujba în urmă cu doi ani, iar facturile restante le-au lăsat pe cele două în beznă.

Din cauza restanţelor, de doi ani stăm fără curent. Avem de plată 2.500 de lei. Fata învaţă la lumânare, stă la program prelungit cu doamna învăţătoare. Acasă nu poate să înveţe din cauza lumânării", a povestit Constanţa Anghelescu, mama fetiţei.

Ioana şi mama ei sunt nevoite să se descurce cu 220 de lei pe lună, bani din ajutorul social şi alocaţia fetiţei. Cu toate acestea, Ioana speră ca Moş Crăciun să se oprească şi la casa ei. "Îmi doresc un ghiozdan, un penar, cărţi şi mai mult decât toate lumină, ca să nu mai scriu la lumânare", a spus copila.

În ciuda greutăţilor, Ioana reuşeşte să fie premiantă, chiar dacă, de multe ori, învăţatul la lumina lumânării este obositor, iar uneori adoarme nemâncată.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
casă chirpici curent electric familie săracă lumanare premiantă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 dec 22:40
Răspunde | Votează email 0 email
numarul lor de tel este: zero doi patru opt doi doi patru patru sase doi
13 dec 22:39
Răspunde | Votează email 0 email
0248 224 462 numarul lor de telefon
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H