O firmă de pază cere insolvenţa Billa

Securitas Services, firmă care oferă servicii de pază şi protecţie, a depus în data de 27 ianuarie la Tribunalul Bucureşti o cerere de intrare în insolvenţăla adresa Billa România.

31 ian. 2012, 09:23
O firmă de pază cere insolvenţa Billa

Dosarul înregistrat pe data de 27 ianuarie are ca termen de judecată data de 26 aprilie. De asemenea, în 26 octombrie 2011, Tribunalul Bucureşti a respins ordonanţa de plată cerută de Securitas Services, ca nefiind decompetenţa instanţelor de judecată.

Billa România nu se confruntă pentru prima oară cu cereri de insolvenţă. La data de 16 decembrie 2010 firma Ecofish SRL a depus o cerere de intrare în insolvenţă, iar termenul de judecată a tot fost amânat, până la data de 28 martie 2012.

La 1 septembrie 2009, Tribunalul a respins o cerere depusă de Baron Eurovia SRL.

Ce spun reprezentanţii Billa România

„Cererile privind deschiderea procedurii insolvenţei reprezintă o măsură abuzivă din ce în ce mai uzitată în ultima vreme de către societăţi comerciale pentru recuperarea creanţelor uneori datorate, alteori nu, de diverşii parteneri contractuali.

Practic, în absenta unei reglementări care să împiedice promovarea abuzivă a acestui gen de acţiuni, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei a devenit un mijloc de presiune pentru a-i constrânge pe foşti sau actuali parteneri contractuali să-şi achite datoriile, în condiţiile în care societatea impotriva căreia se îndreaptă cererea dispune în mod evident de lichidităţile necesare acoperirii debitului.

 

Neîndeplinidu-şi obligaţiile contractuale faţă de Billa România şi în încercarea de a recupera o pretinsă creanţă pe care ar avea-o împotriva S.C. Billa România S.R.L. – Securitas Services a introdus o cerere de insolvenţă împotriva societăţii noastre, în contextul în care Tribunalul Bucureşti a respins numai în urmă cu câteva luni ordonanţa de plată promovată de Securitas pentru aceeaşi presupusă creanţă.

 

Acest fapt va fi dovedit în instanţă de către avocaţii noştri, care vor prezenta probe care sprijină acest punct de vedere. În plus, ne vom rezerva dreptul de a solicita Securitas Services plata de daune pentru prejudiciile aduse BILLA România în urma nerespectării contractului aflat în vigoare la data colaborării dintre noi, precum şi pentru acoperirea prejudiciului de imagine produs Billa România, ca urmare a cererii de insolvenţă introduse abuziv la 27.01.2012.”