O firmă din Bacău ar putea să devină furnizorul de carne al Casei Regale a României

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a fost, vineri, oaspete al municipiului Bacău, unde a venit pentru auditul final în vederea atestării unei companii din localitate, profilate pe producția și comercializarea cărnii, drept furnizor al Casei Regale a României.

24 iun. 2016, 17:50
O firmă din Bacău ar putea să devină furnizorul de carne al Casei Regale a României

Pe parcursul vizitei sale Principesa Maria, însoțită de Radu Ghina, consilier al Casei Regale a României, precum și de Grigore Horoi, președintele grupului industrial agricol băcăuan, s-a familiarizat cu procesele de producție desfășurate la ferma de creștere a păsărilor în regim liber de la Brazi, precum și la o fabrică de preparate crud-uscate.

Specialiștii companiei din Bacău i-au oferit detalii despre creșterea lentă a puilor de carne și i-au arătat condițiile create în acest scop. Alteței Sale Regale i-a fost prezentat, pe larg, procesul tehnologic al fabricării preparatelor crud-uscate, în special a unui produsului înscris, recent, în Registrul Denumirilor cu Indicație Geografică Protejată al Uniunii Europene — Salamul de Sibiu.

Principesa Maria s-a interesat, în amănunt, despre procesele de producție, dotarea, interconexiunile comerciale, situația juridică a firmei. În context, Alteța Sa regală a apreciat preocupările companiei din Bacău pentru modul în care a rezolvat „probleme de subtilitate” privind asigurarea calității și a siguranței alimentare a produselor, precum și cele legate de integrarea fermelor într-un mediu ecologic, dar și pentru condițiile sociale în care muncesc și sunt tratați lucrătorii și familiile lor.

Principesa Maria a vizitat grădinița cu program săptămânal al firmei băcăuane „Agricola”, unde a fost întâmpinată de un grup de copii îmbrăcați în costume naționale, care, pe acordurile „Rapsodiei Române” a lui George Enescu, i-au adresat urări de bun venit și i-au făcut daruri din propriile lor creații plastice.

Principesa Maria a scris în Cartea de onoare.

Pe 29 iunie, reprezentanții companiei băcăuane vor participa, la Palatul Elisabeta, la ceremonia de atestare în calitate de Furnizor al Casei Regale pentru preparate crud-uscate și Salam de Sibiu, iar în luna octombrie urmează să obțină un atestat similar și pentru produsul „Puiul Fericit”.

Casa Regală a României oferă calitatea de „Furnizor al Casei Majestății Sale Regelui” ca semn de recunoaștere și de apreciere a calității deosebite a produselor sau a serviciilor oferite de o persoană sau de o companie comercială, a precizat, pentru AGERPRES, Radu Ghina.

Acordarea Calității de Furnizor, spune reprezentantul Casei Regale, implică un înalt standard al produselor și serviciilor, constanță, seriozitate, o situație juridică legală și înalt profesionalism din partea companiei comerciale sau a persoanei furnizor.

Acest tip de atestatul este deținut, în prezent, de 70 de furnizori și este reînnoit o dată la trei ani.

Citeşte şi Preferinţele culinare ale familiei regale britanice. Ce aliment e interzis la palat